Anglès reclamarà més de 35.500 euros a l'empresa que porta el servei d'aigua

Aqualia encara no ha pagat el benefici industrial del primer any de concessió, uns diners que el consistori vol destinar a fer millores a la vila

27.06.2016 | 06:35

El ple d'Anglès va aprovar ahir, per unanimitat, reclamar a l'empresa que gestiona el servei d'aigua i sanejament, Aqualia S.A. el pagament de 35.571 euros corresponents al benefici industrial del primer any de concessió, tal com va proposar ella mateixa en la seva oferta de licitació. Uns diners que -segons va avançar l'equip de govern (CiU-AM)- es destinaran a fer millores a la xarxa i a la vila.

Aquesta empresa va obtenir la concessió del servei el 2006, per un termini de 30 anys, després de presentar una proposta per realitzar diverses millores valorades en 314.197 euros, que no repercutien ni en l'Ajuntament ni en els ciutadans.

D'aquest pressupost, un total de 167.497 euros corresponen a una «campanya de sensibilització» de la qual només se n'han gastat uns 2.000 euros. «El que sol·licitem a Aqualia és que realitzi un Pla director de sanejament -previst també en l'oferta de licitació- per determinar quines són les zones de risc que necessiten més manteniment i que es destinin partides a actuar-hi de manera urgent» va detallar el regidor d'Economia, David Bohigas (CiU).

L'edil també va remarcar que no té «cap sentit» destinar tants diners a una campanya de sensibilització i que per això, també demanaran que aquests diners -més de 165.000 euros- s'inverteixin a «altres coses que s'havien d'anar fent o en algunes amb les quals no estem d'acord amb la qualitat de la feina feta».

A més, el plenari també va mostrar la seva disconformitat amb la imputació de més de 40.000 euros en concepte d'interessos de demora en el pagament d'una part de l'Estació de Tractament d'Aigua potable, ja que l'empresa va renunciar a fer-ho a aquells creditors que s'acollissin a cobrar deutes de l'administració amb el ple de proveïdors.

Uns 300.000 euros més

Finalment, també es va aprovar requerir a Aqualia que compleixi amb el Pla de Manteniment Integral el qual, segons la seva oferta, consistia en destinar un import màxim de 300.000 a realitzar adequacions en instal·lacions i obres de millores en les infraestructures hidràuliques de la localitat selvatana. «Aquest compromís estava en terra perduda i el vam recuperar arran d'estudiar molt a fons un informe de millores que vam demanar a l'empresa» va puntualitzar Bohigas.

Per la seva part, l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU) va remarcar que això ha de ser «un toc d'atenció» per Aqualia, de la qual creu que «acabaran complint» els seus compromisos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema