El ple d'Anglès va aprovar ahir, per unanimitat, reclamar a l'empresa que gestiona el servei d'aigua i sanejament, Aqualia S.A. el pagament de 35.571 euros corresponents al benefici industrial del primer any de concessió, tal com va proposar ella mateixa en la seva oferta de licitació. Uns diners que -segons va avançar l'equip de govern (CiU-AM)- es destinaran a fer millores a la xarxa i a la vila.

Aquesta empresa va obtenir la concessió del servei el 2006, per un termini de 30 anys, després de presentar una proposta per realitzar diverses millores valorades en 314.197 euros, que no repercutien ni en l'Ajuntament ni en els ciutadans.

D'aquest pressupost, un total de 167.497 euros corresponen a una «campanya de sensibilització» de la qual només se n'han gastat uns 2.000 euros. «El que sol·licitem a Aqualia és que realitzi un Pla director de sanejament -previst també en l'oferta de licitació- per determinar quines són les zones de risc que necessiten més manteniment i que es destinin partides a actuar-hi de manera urgent» va detallar el regidor d'Economia, David Bohigas (CiU).

L'edil també va remarcar que no té «cap sentit» destinar tants diners a una campanya de sensibilització i que per això, també demanaran que aquests diners -més de 165.000 euros- s'inverteixin a «altres coses que s'havien d'anar fent o en algunes amb les quals no estem d'acord amb la qualitat de la feina feta».

A més, el plenari també va mostrar la seva disconformitat amb la imputació de més de 40.000 euros en concepte d'interessos de demora en el pagament d'una part de l'Estació de Tractament d'Aigua potable, ja que l'empresa va renunciar a fer-ho a aquells creditors que s'acollissin a cobrar deutes de l'administració amb el ple de proveïdors.

Uns 300.000 euros més

Finalment, també es va aprovar requerir a Aqualia que compleixi amb el Pla de Manteniment Integral el qual, segons la seva oferta, consistia en destinar un import màxim de 300.000 a realitzar adequacions en instal·lacions i obres de millores en les infraestructures hidràuliques de la localitat selvatana. «Aquest compromís estava en terra perduda i el vam recuperar arran d'estudiar molt a fons un informe de millores que vam demanar a l'empresa» va puntualitzar Bohigas.

Per la seva part, l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU) va remarcar que això ha de ser «un toc d'atenció» per Aqualia, de la qual creu que «acabaran complint» els seus compromisos.