Gairebé han passat quatre dècades d'ençà que l'escola Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners va reunir, per última vegada en un mateix edifici, els cursos d'educació infantil i primària. El curs 1978-79, amb la instauració dels cursos 7è i 8è de l'Educació General Bàsica (EGB), l'educació infantil es va haver de traslladar a l'edifici de les Monges, per manca d'espai a l'escola.

Ara, 38 anys després i havent estat suprimits els dos darrers cursos d'educació primària-actualment corresponen a 1r i 2n d'ESO- l'edifici de Sant Salvador tornarà a acollir el pròxim curs 2016-2017, els d'infantil. Així, segons va informar ahir el consistori, s'han habilitat set aules per a les dues línies de P-3, les tres de P-4 i les dues de P-5. Es traslladaran 152 alumnes que, sumats als de primària, faran un total de 430 alumnes.

«Ajuntar infantil i primària en un sol edifici permet concentrar tots els recursos educatius i afavoreix l'organització de les famílies i el sentit de pertinença dels alumnes a un mateix centre, a banda que fa més fàcil la realització d'activitats conjuntes entre diferents cursos i permet que siguin més freqüents» va valorar la regidora d'Educació Teresa Garcia. Respecte a l'edifici de les Monges, continuarà acollint la llar d'infants municipal Tabalet i ja s'està estudiant quins nous usos donar a l'espai.