L'equip de govern de Vilobí d'Onyar (GMI) ha obert, després de diversos retards, el concurs públic per cedir els usos del camp de futbol que actualment comparteixen els dos clubs locals: l'Associació Esportiva Vilobí i el Futbol Club Vilobí. Així, segons va informar ahir el consistori a través de la web municipal, les propostes es podran presentar fins al 5 de juliol i seran valorades entre el 7 de juliol i l'11 de juliol per una taula de valoració.

La intenció inicial del GMI amb la convocatòria d'aquest concurs, era unir les dues entitats esportives locals en una de sola al·legant que l'existència de dos clubs de futbol en una població de menys de 3.200 habitants «repercuteix en el funcionament social» diari i per a l'Ajuntament suposa una despesa econòmica superior, que si hi hagués un sol club. Aquesta acció va causar malestar, sobretot entre algunes famílies del base 7 del FC Vilobí, que van organitzar una marxa pacífica fins a l'Ajuntament per protestar contra aquesta mesura.

Per això, tot i que l'equip de govern havia de convocar el concurs el 22 d'abril passat, en cas que les dues entitats esportives no presentessin una proposta conjunta de demanda d'usos del camp, dos dies abans -el 20 d'abril- es va celebrar un ple extraordinari on el govern municipal, tot i aprovar les bases reguladores de la cessió d'usos, va aturar l'obertura del concurs durant 15 dies a l'espera d'una «entesa» entre els dos clubs.

Amb aquest objectiu, es van celebrar reunions amb els diversos implicats fins al 6 de maig, data en la qual acabava el segon termini marcat pel GMI per obrir el concurs, si els clubs no presentaven un esborrany de full de ruta amb un objectiu clar d'integració. Davant la falta d'acord, l'equip de govern va optar per seguir negociant, fins que avui, davant la manca de consens, finalment ha obert el concurs públic. «En aquest tema no tenim res per dir, només que el procés continua» va valorar el regidor de comunicació, Josep Borrell.

Una taula de valoració

Així, a partir d'avui, els interessats en obtenir els usos del camp de futbol fins al final de la temporada 2018/2019, hauran de presentar les propostes, partint de les bases ja aprovades, a l'Ajuntament fins al 5 de juliol, i seran valorades del 7 a l'11 del mateix mes per la Taula de Valoració formada -entre d'altres- per: l'alcaldesa Cristina Mundet (qui no podrà votar); quatre pares o mares que seran escollits a través d'un sorteig públic celebrat el 6 de juliol o un regidor del GMI i un de CiU.

L'obertura d'aquest concurs va ser criticada aquest dimecres pel portaveu del futbol base del FC Vilobí, Antoni Díaz, qui va assegurar que suposa una «decepció absoluta». «En el ple extraordinari, les famílies vam demanar al GMI que reflexiones abans de tirar endavant la unificació, i tot i això no han volgut escoltar» lamentava Díaz qui remarcava que a Vilobí no «s'hauria de fer escollir entre uns o altres perquè hi ha espai per tothom». A més, va destacar que no saben si podran presentar una proposta perquè a les bases «hi ha coses impossibles de complir» i «poc temps per fer-ho» entre Sant Joan i el final de temporada esportiva. «Farem una reunió amb les famílies a veure què podem fer» va avançar.

Per la seva part, el president de l'AE Vilobí, Jordi Pascual, va recordar que a ells els «agradaria» presentar una proposta conjunta amb l'altre club, però que sinó pot ser, en portaran una de pròpia perquè el que volen és «poder jugar a futbol».