Al ple d'Anglès es va viure dimarts passat, una situació força inusual en política. Tots els punts que es van portar a votació, un total de 14, van ser aprovats per unanimitat pels tres grups que formen el consistori: CiU-AM (equip de govern), PAU i la CUP. Fins i tot el que, inicialment, semblava que podia suscitar més discrepàncies: la moció presentada per PAU sobre la instal·lació d'una deshumidificadora a la piscina municipal coberta.

Segons va explicar el grup municipal a l'oposició, Dipsalut recomana que si la humitat a les instal·lacions sobrepassa el 65%, s'han de prendre mesures com la col·locació d'un aparell deshumidificador, el cost del qual supera els 70.000 euros. En un inici, l'equip de govern creia que el que es demanava amb aquesta moció era que es destines una partida del pressupost municipal a la compra de l'aparell, però el portaveu del PAU, Pere Espinet, va aclarir que el que se sol·licitava era fer els tràmits pertinents per obtenir una subvenció de la Diputació de Girona. «Tenir la deshumidificadora ens permetria baixar el consum energètic i potenciar la moció aprovada dels disruptors endocrins» va precisar Espinet qui va afegir que són conscients de l'elevat cost d'aquest aparell

En aquest sentit, l'equip de govern va subratllar que miraran d'obtenir una ajuda que permeti cobrir entre el 70% i el 75% del preu total que suposaria posar la deshumidificadora. «Si l'Ajuntament hi ha de posar pocs diners, es podria assumir» va explicar el regidor de comunicació i participació ciutadana, Jordi Pibernat (AM). «Si no, aquests 70.000 euros els podríem destinar a altres accions més prioritàries com per exemple, canviar la gespa del camp de futbol» va afegir l'edil anglesenc.

L'altre punt destacat del ple -i que podia generar alguna sorpresa- va ser la moció que va presentar l'equip de govern en què demanava la millora de les estacions i del servei de Renfe a la demarcació gironina. Tot i que tots els grups hi van votar a favor, la Cup va demanar que les millores s'estenguin també al transport urbà d'Anglès. Per la seva part, PAU va sol·licitar al govern local que es treballi en el tema de la carretera N-141 que transcorre entre Salt i Anglès, coneguda com «la de la vergonya». «En aquest tema i el de la variant c-63 d'Anglès -d'Olot a Santa Coloma de Farners- l'equip de govern està apretant fort. És fonamental poder-ho fer, sobretot perquè els camions deixin de passar per dins del poble» va valorar Pibernat.

Així mateix, també es va aprovar reclamar -entre d'altres- a l'empresa que gestiona el servei d'aigua i sanejament, Aqualia SA el pagament de 35.571 euros corresponents al benefici industrial del primer any de concessió; el Pla Local de Joventut o la moció de suport a la conca del Ter.