Ple municipal a Anglès: tot aprovat per unanimitat

Els tres grups que formen el consistori (PAU, CiU i la CUP) es posen d'acord en els 14 punts portats a votació en el ple de dimarts passat

27.06.2016 | 06:35

Al ple d'Anglès es va viure dimarts passat, una situació força inusual en política. Tots els punts que es van portar a votació, un total de 14, van ser aprovats per unanimitat pels tres grups que formen el consistori: CiU-AM (equip de govern), PAU i la CUP. Fins i tot el que, inicialment, semblava que podia suscitar més discrepàncies: la moció presentada per PAU sobre la instal·lació d'una deshumidificadora a la piscina municipal coberta.

Segons va explicar el grup municipal a l'oposició, Dipsalut recomana que si la humitat a les instal·lacions sobrepassa el 65%, s'han de prendre mesures com la col·locació d'un aparell deshumidificador, el cost del qual supera els 70.000 euros. En un inici, l'equip de govern creia que el que es demanava amb aquesta moció era que es destines una partida del pressupost municipal a la compra de l'aparell, però el portaveu del PAU, Pere Espinet, va aclarir que el que se sol·licitava era fer els tràmits pertinents per obtenir una subvenció de la Diputació de Girona. «Tenir la deshumidificadora ens permetria baixar el consum energètic i potenciar la moció aprovada dels disruptors endocrins» va precisar Espinet qui va afegir que són conscients de l'elevat cost d'aquest aparell

En aquest sentit, l'equip de govern va subratllar que miraran d'obtenir una ajuda que permeti cobrir entre el 70% i el 75% del preu total que suposaria posar la deshumidificadora. «Si l'Ajuntament hi ha de posar pocs diners, es podria assumir» va explicar el regidor de comunicació i participació ciutadana, Jordi Pibernat (AM). «Si no, aquests 70.000 euros els podríem destinar a altres accions més prioritàries com per exemple, canviar la gespa del camp de futbol» va afegir l'edil anglesenc.

L'altre punt destacat del ple -i que podia generar alguna sorpresa- va ser la moció que va presentar l'equip de govern en què demanava la millora de les estacions i del servei de Renfe a la demarcació gironina. Tot i que tots els grups hi van votar a favor, la Cup va demanar que les millores s'estenguin també al transport urbà d'Anglès. Per la seva part, PAU va sol·licitar al govern local que es treballi en el tema de la carretera N-141 que transcorre entre Salt i Anglès, coneguda com «la de la vergonya». «En aquest tema i el de la variant c-63 d'Anglès -d'Olot a Santa Coloma de Farners- l'equip de govern està apretant fort. És fonamental poder-ho fer, sobretot perquè els camions deixin de passar per dins del poble» va valorar Pibernat.

Així mateix, també es va aprovar reclamar -entre d'altres- a l'empresa que gestiona el servei d'aigua i sanejament, Aqualia SA el pagament de 35.571 euros corresponents al benefici industrial del primer any de concessió; el Pla Local de Joventut o la moció de suport a la conca del Ter.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema