El grup municipal de la CUP va criticar dijous passat, que el consistori de Santa Coloma de Farners rebutgi mocions que impliquin «una petita inversió de diners o personal» al·legant «falta de pressupost». «Fa un any que vam començar aquesta legislatura i no deixem de restar atònits per l'actuació del consistori i els seus arguments davant de qualsevol proposta que els impliqui una petita inversió de diners o de personal» explicava la formació independentista, a través d'un comunicat. «Els arguments habituals són els de la falta de pressupost o la intenció d'incloure aquestes mocions en el Consell Sectorial de Territori o en qualsevol altre Consell Sectorial» afegia el grup municipal representat en el consistori per la regidora Sylvia Barragan.

En el document, la formació va lamentar que en el ple de dilluns passat, es va rebutjar la moció que presentaven per demanar la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics al municipi amb el propòsit de «començar el camí de la recuperació d'una petita part de la nostra sobirania energètica». En concret, hi van votar en contra set regidors de l'equip de govern (ERC-MES), es van abstenir els set de CiU, el del PSC i una regidora d'ERC i només la CUP hi va votar a favor.

D'altra banda, el partit va criticar també que l'equip de govern retires l'estelada del balcó de l'Ajuntament per demanda de la Junta Electoral fins dilluns, 27 de juny, després de les eleccions estatals. «Continuem amb la por, aquest no és el camí per recuperar la nostra sobirania com a poble, hem de trepitjar fort i començar la desconnexió» afegia el comunicat.

Cessió de pisos

D'altra banda, en el ple es va aprovar la proposta del govern local de demanar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que cedeixi sis pisos -que estan repartits en dos blocs ubicats al carrer Francesc Moragas- a l'Ajuntament per destinar-los a emergències socials.