Més de 600 veïns de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva es van quedar sense servei d'aigua del 23 al 25 de juny, coincidint amb el pont de Sant Joan, segons va denunciar ahir l'Associació veïnal. «Una tercera part de la urbanització es va quedar sense subministrament del dijous fins al dissabte a la tarda», va explicar el seu secretari, Santi Nofuentes, qui va precisar que el tall va afectar «molts carrers, entre els quals els més grans» de la urbanització. «Quan l'aigua va tornar a sortir, era marró i en algunes cases sortia quasi negre. Semblava petroli», va lamentar el representant d'aquesta entitat veïnal.

Nofuentes també va explicar que, tan bon punt es van produir els talls, ho van notificar a Rec Madral, l'empresa que gestiona el servei d'aigua. «La companyia ens va dir que no comptaven amb un augment de l'ocupació», va dir el portaveu de l'entitat, qui va recordar que era el pont de Sant Joan. «Això només és una mostra del que vindrà d'aquí a quatre dies quan comenci l'estiu», va afegir, assenyalant que el nombre de residents es tripliquen durant les vacances estivals.

De moment, l'Associació ja ha demanat a l'Ajuntament que no només prorrogui el subministrament d'aigua amb el camió cisterna que s'està realitzant els dissabtes al matí, sinó que també l'amplïi a un mínim de dos dies entre setmana. Justament la setmana passada, l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó (CiU), va avançar que estaven estudiant si prorrogar o no aquest repartiment una setmana més -el termini va acabar aquest dissabte passat- perquè l'aigua de l'aixeta semblava sortir «més bé» i el consum de la cisterna havia «baixat». «Veient aquesta situació i preveient el que vindrà, creiem que és necessari perquè els veïns puguin agafar aigua sense limitació horària», va dir Nofuentes, recordant que des del mes d'abril passat no poden utilitzar l'aigua de l'aixeta pel consum de boca després que l'Agència de Salut Pública de Catalunya determinés que no era apta per al consum a causa de les elevades concentracions que presenta de ferro, manganès i alumini.

En aquest sentit, l'entitat veïnal també ha sol·licitat al consistori que negocïi amb la U.M.E. (Unitat Militar d'Emergències) o qualsevol altra unitat que disposi d'una potabilitzadora externa, perquè puguin «pal·liar aquesta situació» durant l'estiu i que es permeti als veïns d'utilitzar els vestidors dels pavellons esportius, mentre avança el projecte de la nova planta de tractament amb ozó, que segons Rec Madral podria entrar en funcionament a finals de 2016. «De moment, no hem rebut cap resposta per part de l'Ajuntament», va subratllar Nofuentes.