Comencen els treballs d'adequació d'una part del castell d'Hostalric

29.06.2016 | 07:27
Els treballs de millora es faran a una part del recinte emmurallat.

La primera fase de les obres de millora d'una part del castell d'Hostalric, van començar dilluns passat i està previst que s'allarguin tot l'estiu, motiu pel qual es restringiran les visites guiades, segons va informar ahir l'Ajuntament a través d'un comunicat.
Els treballs d'aquesta primera fase del projecte d'adequació, protecció i senyalització d'una part del recinte emmurallat, es van licitar el mes de febrer passat per un pressupost total de 258.054,66 euros, i finalment es van adjudicar a l'empresa constructora Xavier Alsina S.A. per un import de 161.258 euros.
Segons el projecte, s'intervindrà en dues zones concretes: en el recorregut interior que va des del pati del cos de Guàrdia fins a les naus polivalents; i en el camí obert d'accés al castell des de la via romana fins a l'aparcament. Els treballs consistiran a adequar el terreny, pavimentar i evacuar les aigües, posar sistemes de protecció i seguretat i instal·lar punts d'electricitat i il·luminació. També es procedirà a reparar les zones malmeses als trams del camí coberts amb peces de pedra natural o a extreure els fanals existents del tram comprès entre l'entrada a la zona fortificada fins al pont del Portal de Carros per poder col·locar-hi els nous elements de protecció i d'il·luminació.
Està previst que les obres s'allarguin tot l'estiu fins a finals de setembre -coincidint amb la Fira de Sant Miquel- i per aquest motiu, es restringiran les visites guiades que passaran a fer-se només els caps de setmana.
Aquesta és la primera fase d'un projecte global que s'anirà desenvolupant durant els propers anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema