El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a declarar nul·la la llicència d´obres atorgada a Amer, pel govern de l´independent Joan Güell (IA) l´any 2004 a la promotora urbanística Baker Gestión SL per construir un edifici de 76 habitatges i tres locals comercials a l'avinguda la Selva que es va acabar el 2008. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ja la va declarar nul·la l´any 2009 per ocupar 1.000 metres de la via pública -concretament una part del carrer Alcalde Domènech- i no respectar les normes subsidiàries del municipi.

Aquesta decisió havia de ser ratificada en el ple del 13 de novembre de 2009, però l´equip de govern (ERC i CA), que estava en minoria, no va poder fer aquest tràmit, ja que CiU i IA van votar-hi en contra. Aquell mateix any, Urbanisme va emetre un informe on s'ordenava a l'Ajuntament enderrocar l'edifici il·legal i obrir un expedient sancionador contra els responsables de la concessió de la llicència, del govern de l´exalcalde Güell. Una veïna i el Gabinet Jurídic de la Generalitat van interposar llavors, per separat, un recurs contenciós administratiu als jutjats de Girona contra l'Ajuntament d'Amer, un dels quals -el de la veïna- va ser admès i resolt a favor de la demandant el 2013. Tot i que l´Ajuntament va apel·lar contra aquest recurs, el TSJC l´ha desestimat ara, insistint en la nul·litat de la llicència.

De moment, l´equip de govern actual (CiU i ERC) té previst ratificar aquesta sentència en el ple del pròxim dijous, 7 de juliol. «Ratificarem l´anul·lació d´aquesta llicència perquè ja estem en condicions de donar-ne una nova per aquest edifici» va avançar l´alcaldessa, Maria Rosa Vila (CiU)

Per aquest cas es va imputar Joan Güell (IA), l´exalcalde Narcís Junquera (CiU), l´exalcaldessa Alba Serra (CiU), tècnics i arquitectes, per no fer cas de les ordres de la Generalitat.