Rescaten un burro català abandonat a Maçanet

La protectora de cavalls EQUUSOS d´Aiguaviva s´ha fet càrrec de l´animal i denuncien que s´han triplicat els casos d´abandonament en el que portem d´any

02.07.2016 | 10:49
Rescaten un burro català abandonat a Maçanet

Nou cas d´abandonament d´un equí a les comarques gironines. Ahir, divendres, els membres de la protectora de cavalls EQUUSOS d´Aiguaviva van desplaçar-se fins a Maçanet de la Selva (Selva) per recollir el darrer animal abandonat que han localitzat. Es tracta d´un ruc català d´entre 8 i 10 anys que des de feia dies passejava pel municipi. L´animaló es trobava sense microxip, ple de paràsits i amb diverses ferides, probablement a causa d´haver viscut a la intempèrie, buscant-se el menjar per diverses zones boscoses.

Tal i com detalla el president d´EQUUSOS, Xavier Fuertes, es tracta d´una situació que es repeteix gairebé a diari.x Fuertes ha volgut fer una crida per demanar més sensibilització i respecte cap als animals. Segons les dades de l'entitat, en els primers sis mesos d´aquest 2016 ja s´han triplicat el nombre d´abandonaments, maltractaments o denúncies que han rebut en comparació amb els darrers anys. "La situació a les comarques gironines ha empitjorat; portem mig any de veritable feina", ha explicat. Amb el cor encongit, Fuertes detalla que des del passat gener han rebut un gran nombre de denúncies, demandes de seguiment i retirades d´animals que es trobaven en males condicions. 

"Sobretot abandonaments, ens hem topat amb molts casos d´animals que malviuen enmig del bosc, d´una devesa o al centre d´una vila. A part, també ens hem trobat amb dos casos de maltractament de cavalls, dos animals que estaven desnodrits i lligats enmig d´un camp", destaca. Principalment, i per sorpresa de l´associació, la gran majoria d´animals que troben abandonats darrerament són ponis i rucs. "Feia sis o set anys que no rescatàvem un ruc i ponis no ho havíem fet mai, alguna cosa ha canviat", ha detallat Fuertes. 

Per això, i davant aquest increment, llancen una crida perquè qualsevol persona que pugui els doni un cop de mà. "Aquí tots som voluntaris i no se´ls pot exigir més, però anem a pitjor i fem el que bonament podem per mantenir-nos", ha assenyalat Fuertes qui, un cop més, ha criticat la manca d´ajudes per part de l´administració que no té catalogats els equins com animals de companyia i, per tant, no poden sol·licitar subvencions o ajudes per mantenir l'entitat. "Nosaltres ens fem tota la gestió, ens autofinançament, sortim a buscar i recollir les ajudes. Per això, si qualsevol persona ens pot donar un cop de mà ajudant-nos amb tasques de gestió, donant pinso, farratge o el que sigui, ho agrairem", ha explicat Fuertes qui ha volgut deixar molt clar que "no reclamen diners" sinó suport i ajuda per continuar realitzant la tasca que porten a terme. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema