El xofer del tràiler que es va accidentar ahir a l'Eix Transversal al seu pas per Caldes de Malavella anava molt begut i a més, portava el tacògraf manipulat.

El camíó 40 tones va bolcar a l'alçada de Franciac en una zona on hi ha una corba. El xofer va resultar il·lès de l'accident de trànsit que va ser molt aparatós.

D'entrada perquè va provocar retencions i també perquè va vessar tota la fruita i verdura que portava al marge així com també part d'oli a la calçada.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) van traslladar-se al lloc del sinistre viari i un cop el xofer va ser atès, els agents li van practicar la prova d'alcoholèmia. L'home, un ciutadà polonès de 38 anys, va donar positiu. Anava molt begut ja que va més que quintuplicar la taxa màxima permesa. Va donar 0,85 mg/litres d'aire expirat quan el màxim en el cas dels camioners està situada en 0,15 mg/litre.

A més, quan els policies van escorcollar el vehicle van comprovar que el tactògraf estava manipulat ja que el vehicle portava instal·lat un dispositiu que li permetia marcar descans quan en canvi estava conduint.

Els Mossos li han imputat dos delictes, ha quedat acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre de falsificació documental.