L'Ajuntament de Blanes ha instal·lat aquesta setmana a les seves platges, vuit faristols que serviran com a cendrer i que formen part d'un projecte elaborat per un grup d'alumnes de 3r d'ESO de l'Institut S'Agulla. Presentat amb l'eslògan La Platja no és el teu Cendrer, es tracta d'un projecte que s'ha posat en marxa com a prova pilot d'una nova matèria que entrarà a currículum d'ESO d'aquí a tres o quatre anys.

La nova matèria s'anomena Serveis a la Comunitat i vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En total, s'han instal·lat vuit faristols amb cendrers reutilitzables: dos d'ells a la platja de Cala Bona (Cala Sant Francesc) i els sis restants al llarg de la platja de Blanes (entre la zona del Port i Sa Palomera). La mecànica és la següent: els fumadors que vagin a la platja han d'agafar els cendrers i dipositar-hi les burilles de les cigarretes. Quan marxin de la platja, els han de buidar a les papereres i tornar-los a dipositar en el faristol. Hi ha divuit cendrers en cada faristol, que estan situats just a l'entrada d'accés a la zona de platja on s'han instal·lat.