Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat, un veí de Lloret que volia estafar 200.000 euros canviant bitllets falsos de 500 euros per altres de 50 i 100 de curs legal. Aquest mètode es coneix com a «Rip deal». El jove, de 19 anys, nacionalitat croata i veí de Lloret, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i un en grau de temptativa.

Segons van informar ahir els Mossos, els fets es van produir quan una patrulla de la comissaria de Sant Andreu de Barcelona va rebre un avís d'un hotel del barri del Bon Pastor. Allà, els agents van trobar un individu retingut per tres homes que li reclamaven uns diners. Segons els primers indicis, els tres homes havien tornat a quedar amb dues persones que els haurien estafat 80.000 euros el mes de gener, per canviar 200.000 euros.

Quan van reconèixer els dos estafadors, van intentar retenir-los i esperar l'arribada de la policia, però un dels sospitosos va fugir i va deixar una bossa a un centre comercial proper, on es van localitzar tres paquets de bitllets de 500 euros falsos que sumaven un total de 250.500 euros.

El detingut va passar a disposició judicial diumenge i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta.