L'equip de govern (CiU-PSC-ERC) de Lloret de Mar està estudiant la possibilitat d'abaixar les quotes d'abonament de la piscina municipal entre un 15% i un 20% i aplicar noves estratègies comercials que es començarien a aplicar al setembre, segons van avançar l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU) i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg (ERC) en el ple celebrat dilluns passat.

Justament la situació actual i la viabilitat d'aquest equipament inaugurat el 2014 i que va costar deu milions d'euros, va centrar un dels punts més tensos de tota la sessió plenària. Concretament, el de la modificació de crèdit d'1.071.078 euros per, entre altres, pagar el material de la piscina que havia comprat l'antic gestor -la unió temporal d'empreses (UTE) entre Sportise i Clece- i que ascendeix a 431.868 euros.

Aquesta UTE va renunciar a la seva concessió el 2014 a causa de la pèrdua de més de mig milió d'euros que va patir el primer any. Ara la gestió directa és de l'Ajuntament lloretenc, qui ha de complir amb el pla d'amortització a deu anys que havia fet la unió temporal d'empreses, d'aquest material (bicicletes, màquines de la sala de fitness, sistemes de seguretat o equips de música, entre altres).

«En cap cas estem pagant ni un euro del dèficit que l'empresa va patir en els dos anys que va tenir la concessió. Com a gestors, el que fem és pagar el que queda pendent d'un pla d'amortització que s'havia fet a deu anys, és a dir, els vuit anys restants», va explicar el regidor d'Hisenda Albert Robert (CiU) responent a les acusacions de l'edil Marc Fuertes del Millor qui va criticar que els 431,868 euros servirien per cobrir el dèficit de l'antic gestor. En aquest sentit, Robert va precisar que aquests diners provenen dels romanents d'anys anteriors i que per tant «no s'haurà d'augmentar ni un cèntim d'euro del pressupost, ni demanar crèdits als bancs, sinó que simplement es modificaran les partides».

D'altra banda, el Millor també va criticar l'estat de la piscina i va plantejar la possibilitat de tancar l'equipament. «Aquest tipus de dutxes no les tenen ni a les presons i la neteja és escassa», va criticar Fuertes qui va afegir que a finals d'any tot això provocarà «un altre deute de mig milió d'euros». «El que n0 farem ara és tancar un equipament que ha costat deu milions d'euros, sinó que farem la millor gestió possible», va dir Dulsat, qui va afegir que estan «centrats a canviar la política comercial, intentant que sigui més assequible per a tothom».

La modificació de crèdit també incorporava els sous dels tres regidors del PSC que ara formen part de l'equip de govern, 451.678 euros en micro partides corresponents als projectes escollits en els pressupostos participats i 107.531 euros del projecte d'asfaltatge del pàrquing de Can Xardó (darrere el CAP del carrer Girona). El punt va ser aprovat per dotze vots a favor (CiU-PSC-ERC), sis en contra (Millor i Ciutadans) i tres abstencions (ICV-EUiA i el regidor no adscrit, Enric Martínez).

Autorització judicial

D'altra banda, en relació amb l'anunci que va fer Orobitg en el ple sobre que el Jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha aixecat la «mesura cautelaríssima» que suspenia l'execució forçosa de reobertura del camí de ronda de Can Juncadella, prevista pel consistori, ahir va explicar que si avui, el propietari de la finca -la mercantil Flinder Data S.A.-no ha obert el pas, el govern municipal procedirà «a fer els passos que toquen per demanar una autorització judicial».