Blanes presenta un pla de govern amb més de 170 punts a complir fins a 2019

Reduir les zones blaves, crear assemblees ciutadanes o aconseguir baixar el de dèficit, entre les principals actuacions

09.07.2016 | 00:00
Els regidors de l´equip de govern (PSC, CiU i?ERC) de Blanes.
Els regidors de l´equip de govern (PSC, CiU i?ERC) de Blanes.

L'equip de govern de Blanes (PSC-CiU-ERC) va presentar ahir al matí a la sala de plens municipal, el pla de govern 2015-2019 de la vila i va fer balanç del primer any d'un mandat, que van iniciar en coalició socialistes i convergents fins al mes de març, quan s'hi va incorporar també el grup republicà. Aquest pla inclou més de 170 punts -alguns dels quals ja s'han complert- i està vertebrat en cinc grans eixos d'actuacions, dels quals, segons l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC), el principal és l'econòmic. «Hem d'aconseguir baixar el dèficit, complir la llei de morositat amb el pagament dels proveïdors o fer pressupostos equilibrats», va destacar el batlle blanenc, entre tots els objectius.
Per la seva banda, el portaveu de CiU i primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas va destacar que l'altre «eix fonamental» per l'equip de govern és el de la participació i transparència i que del pla de govern, un 25% del contingut «ja ha estat realitzat». Així, a part dels pressupostos participats que es celebraran a l'octubre o la consulta sobre la nova C-32 que es va fer a l'abril, en aquest eix està previst desenvolupar un nou model de policia municipal, iniciar el Pla Integral de Protecció Civil, potenciar la ràdio local, crear assemblees ciutadanes o seguir treballant el POUM «per definir urbanísticament quin és el futur que esperem per Blanes», va assenyalar Torrecillas.
Un altre dels objectius del govern municipal passa per «ordenar» la vila. Per això es vol: arranjar cala Bona, realitzar la rotonda de Ca la Guidó, recuperar els camins de ronda, definir el futur del projecte Illa de Blanes, desenvolupar el projecte arqueològic o museístic dels Padrets, entre d'altres. «Cal regular coses, endreçar el poble i corregir i arreglar possibles desordres» va remarcar Torrecillas, qui va avançar que en relació amb el transport públic es farà una plica i se sumarà a la tarifa integrada de transports de Catalunya.

Revisió del conveni amb Saba
El punt que va aixecar més expectació entre el públic present a la sala, va ser el referent a les zones blaves, inclòs en el de «promoció econòmica de la ciutat». «En un moment de la passada legislatura per raons de necessitat va caldre firmar un conveni amb Saba que va comportar la zona blava que tenim actualment, però que ha estat objecte de dificultats i crítica per part de la ciutadania» va exposar el primer tinent d'alcalde qui va anunciar que per això, es vol «renegociar el conveni» per «reduir les zones blaves o el cost pel ciutadà». «A més, a finals d'estiu venç el tracte fet amb saba pels 1.000 aparcament que hi ha darrere el poliesportiu i tindrem llibertat per decidir que fem en aquella zona» va avançar Torrecillas. En aquest eix també està previst: elaborar un pla de màrqueting, potenciar el turisme esportiu o valorar el teixit comercial.
Per la seva part, el regidor i portaveu d'ERC, Àngel Canosa -com la resta de l'equip de govern- va destacar que aquest pla de govern «està obert» a propostes de la resta de grups municipals i a la ciutadania i va remarcar que durant els mesos de mandat en comú hi ha hagut «més acords que desacords». Finalment, l'edil socialista, Pepa Celaya (PSC) va valorar el pla de govern com la «foto del treball fet i del que ens comprometem a fer en els pròxims tres anys».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema