L'equip de govern de Blanes (PSC-CiU-ERC) va presentar ahir al matí a la sala de plens municipal, el pla de govern 2015-2019 de la vila i va fer balanç del primer any d'un mandat, que van iniciar en coalició socialistes i convergents fins al mes de març, quan s'hi va incorporar també el grup republicà. Aquest pla inclou més de 170 punts -alguns dels quals ja s'han complert- i està vertebrat en cinc grans eixos d'actuacions, dels quals, segons l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC), el principal és l'econòmic. «Hem d'aconseguir baixar el dèficit, complir la llei de morositat amb el pagament dels proveïdors o fer pressupostos equilibrats», va destacar el batlle blanenc, entre tots els objectius.

Per la seva banda, el portaveu de CiU i primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas va destacar que l'altre «eix fonamental» per l'equip de govern és el de la participació i transparència i que del pla de govern, un 25% del contingut «ja ha estat realitzat». Així, a part dels pressupostos participats que es celebraran a l'octubre o la consulta sobre la nova C-32 que es va fer a l'abril, en aquest eix està previst desenvolupar un nou model de policia municipal, iniciar el Pla Integral de Protecció Civil, potenciar la ràdio local, crear assemblees ciutadanes o seguir treballant el POUM «per definir urbanísticament quin és el futur que esperem per Blanes», va assenyalar Torrecillas.

Un altre dels objectius del govern municipal passa per «ordenar» la vila. Per això es vol: arranjar cala Bona, realitzar la rotonda de Ca la Guidó, recuperar els camins de ronda, definir el futur del projecte Illa de Blanes, desenvolupar el projecte arqueològic o museístic dels Padrets, entre d'altres. «Cal regular coses, endreçar el poble i corregir i arreglar possibles desordres» va remarcar Torrecillas, qui va avançar que en relació amb el transport públic es farà una plica i se sumarà a la tarifa integrada de transports de Catalunya.

Revisió del conveni amb Saba

El punt que va aixecar més expectació entre el públic present a la sala, va ser el referent a les zones blaves, inclòs en el de «promoció econòmica de la ciutat». «En un moment de la passada legislatura per raons de necessitat va caldre firmar un conveni amb Saba que va comportar la zona blava que tenim actualment, però que ha estat objecte de dificultats i crítica per part de la ciutadania» va exposar el primer tinent d'alcalde qui va anunciar que per això, es vol «renegociar el conveni» per «reduir les zones blaves o el cost pel ciutadà». «A més, a finals d'estiu venç el tracte fet amb saba pels 1.000 aparcament que hi ha darrere el poliesportiu i tindrem llibertat per decidir que fem en aquella zona» va avançar Torrecillas. En aquest eix també està previst: elaborar un pla de màrqueting, potenciar el turisme esportiu o valorar el teixit comercial.

Per la seva part, el regidor i portaveu d'ERC, Àngel Canosa -com la resta de l'equip de govern- va destacar que aquest pla de govern «està obert» a propostes de la resta de grups municipals i a la ciutadania i va remarcar que durant els mesos de mandat en comú hi ha hagut «més acords que desacords». Finalment, l'edil socialista, Pepa Celaya (PSC) va valorar el pla de govern com la «foto del treball fet i del que ens comprometem a fer en els pròxims tres anys».