El grup de l'oposició d'Amer, Junts per Amer-FIC (JA-FIC) vol formar un govern d'unitat a tres amb CiU i ERC, que actualment dirigeixen el consistori en coalició i en majoria. Per això, aquesta formació va entrar dijous passat una proposta de govern al registre municipal amb l'objectiu de fer «canvis». «Després d'un any sense poder intervenir, ni accedir a les decisions del dia dia i de futur de la nostra vila, evidenciem la continuïtat, sense canvis substancials, de la gestió del consistori» exposa la formació en un comunicat on afegeixen que volen «treballar de manera transversal, consensuada i transparent, per aconseguir una gestió més efectiva de l'Ajuntament».

Liderada per l'exrepublicà Moisès Garcia, aquesta formació assambleària, té quatre regidors al consistori (Jordi Corominas, Carme Albó, Anaïs Font i Moisès Garcia) després que en les eleccions municipals perdessin un cinquè regidor -i l'alcaldia- per 13 vots. L'equip de govern compta amb set regidors: cinc de CiU i dos d'ERC. «Des de l'oposició ens ha sigut impossible participar de les gestions i decisions que s'han efectuat des de l'Ajuntament, amb dificultats, fins i tot, per accedir a la informació sobre aquestes» lamenta la formació política, recordant que ja van intentar negociar aquest pacte d'unitat a tres després de les eleccions, però que «no va ser possible». «Les nostres aportacions en un govern d'igual a igual són necessàries per millorar la gestió pels propers tres anys» afegeixen, reivindicant que aquest pacte permetria la «representativitat que el poble va atorgar amb el seu vot».

Pel que fa a la proposta de govern i en cas de ser acceptada, el JA-FIC entraria a formar part de totes les regidories menys la de Medi Ambient i Món Rural i alcaldia que seguiria sent de CiU. En el document a més, també exposen -per àrees- els diferents objectius de govern a assolir en els pròxims tres anys, entre els quals destaquen: la creació de regidories compartides, grups de treball i un consell d'alcaldes consultiu; solucionar els problemes d'aparcament al centre; recuperar la singularitat de la festa major; elaborar pressupostos participatius; adequar els accessos al camp de futbol o tancar els casos urbanístics existents -pisos Baker i pisos de la plaça de la vila- amb transparència. «És una proposta molt seriosa feta perquè ens puguin dir que sí, però ara mateix, la sensació no és bona» va valorar l'edil Moisès Garcia.

Per tal de donar a conèixer aquesta proposta de govern a la ciutadania, el grup municipal ha organitzat un acte per al 17 de juliol, a les set de la tarda, al casal ?parroquial.

Els pisos Baker al ple

Justament en relació amb els pisos Baker, el ple va ratificar dijous ?passat, una proposta d'acord relativa al compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de ?Catalunya (TSJC) en la qual declara nul·la la llicència d'obres atorgada l'any 2004 a la promotora urbanística Baker Gestión SL per cons?truir un edifici de 76 habitatges a l'avinguda la Selva.