Secretari i interventor declararan com a investigats

Els seus advocats defensen la legalitat de la seva activitat a l'ajuntament

13.07.2016 | 20:05

El secretari i l'interventor de l'Ajuntament de Lloret de Mar han quedat en llibertat un cop acabat l'escorcoll que aquest dimecres ha fet la Guàrdia Civil als seus despatxos. Tots dos han sortit de l'ajuntament pel seu propi peu després de vuit hores de registre. El jutjat d'instrucció número 2 de Blanes ha citat a declarar els dos funcionaris com a investigats el dia 21 de juliol. Els agents de la Guàrdia Civil s'han endut de l'ajuntament nombroses caixes amb documentació sobre adjudicacions i contractes que els anteriors equips de govern van signar amb l'empresa GBI Serveis, de l'empresari Gustavo Buesa. Els advocats del secretari i de l'interventor han dit que els expedients de contractació són "impecables" i que es van fer "complint la legalitat". Ho explica en aquest vídeo Carmina de Planell, advocada del secretari:

La Guàrdia Civil i dos fiscals anticorrupció han arribat a les vuit del matí a l'Ajuntament de Lloret de Mar. Seguint ordres dictades pel Jutjat d'instrucció número 2 de Blanes, han registrat els despatxos del secretari i l'interventor. Durant les vuit hores que ha durant l'escorcoll, els dos funcionaris han estat detinguts. "Ha estat una detenció tècnica, només els han arrestat mentre la Guàrdia Civil demanava la documentació que volia i després han quedat en llibertat", ha explicat Jordi Gimbernat, l'advocat de l'interventor Carles Arbó.

Arbó ha sortit pel seu propi peu per la porta principal de l'ajuntament poc després de les tres de la tarda. Ho ha fet somrient i saludant a càmera. Tot i que per ara ha quedat en llibertat i no haurà de dormir a comissaria, el jutjat l'ha citat a declarar en qualitat d'investigat el dia 21 de juliol per la seva suposada vinculació amb la trama d'adjudicacions fraudulentes. "Tenim moltes ganes de poder anar al jutjat a donar les explicacions que ens demanin perquè tot està dins la més estricta legalitat", ha afirmat Gimbernat, lletrat del despatx Monguilod Advocats.

Una hora després, cap a les quatre de la tarda, el secretari de l'ajuntament Rafa Garcia també ha sortit en llibertat. A diferència d'Arbó, Garcia ha intentat esquivar la premsa. La seva advocada, Carmina de Planell, ha concretat que també haurà de declarar com a investigat el dia 21 de juliol al jutjat 2 de Blanes, que és qui porta el cas.

El jutjat d´instrucció 2 de Blanes dirigeix una causa, arran d´una denúncia presentada per la Fiscalia a principis de març, en relació a la comissió de possible delictes de prevaricació, suborn, malversació de diners públics, frau o exempció il·legal, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i tràfic influències.

Els dos advocats han detallat que la Guàrdia Civil ha demanat expedients i contractacions dels anys 2007 i 2011 vinculats a l'empresa GBI Serveis SAU, propietat de Gustavo Buesa. "També han mirat altres expedients, però s'han centrat en aquests dos", ha explicat l'advocada. En concret, el contracte del 2007 és una adjudicació per a la construcció del Centre de Tractament de Residus, que va costar 44 milionsi va pagar l'Agència Catalana de Residus, i la del 2011 és un macrocontracte per a la gestió de les escombraries i la neteja de platges per a un termini de 10 anys i amb un import anual d'uns 10 milions.

"La documentació que s'han endut són expedients que es troben dins la més estricta legalitat, no hi ha cap mena d'irregularitat i el senyor Arbó és innocent de qualsevol imputació que li puguin formular per aquests expedients", ha detallat Gimbernat. En la mateixa línia, l'advocada de Garcia ha defensat que "la contractació és impecable". "No hi ha cap problema en la contractació, tot plegat ve d'un assumpte a més gran escala i el secretari i l'interventor són danys col·laterals", ha apuntat Carmina de Planell.

Els dos treballadors fa més de 20 anys que són funcionaris de l'Ajuntament de Lloret. En el cas de l'interventor, ja té edat de jubilar-se però va demanar exercir el dret que té a continuar treballant fins als 70 anys i així li ho van aprovar a través d'un decret d'alcaldia l'exalcalde Romà Codina. La Guàrdia Civil s'ha endut de l'Ajuntament de Lloret de Mar nombroses caixes amb documentació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema