L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, es va mostrar ahir sorprès pels escorcolls al consistori dins l'Operació Tro i va assegurar després de l'arribada de la Guàrdia Civil que estaven «tranquils» però va ressaltar que les adjudicacions a GBI es van fer durant mandats anteriors, pels quals ell no pot respondre.

Dulsat va afegir que a l'Ajuntament es treballa amb «legalitat, equidistància i amb molta ètica» i que era «massa aviat» per prendre cap decisió respecte als funcionaris però que «ho analitzarien» els propers dies si es confirmés que hi ha alguna irregularitat i, si és el cas, ja se solucionaran, va exposar.

Dulsat va destacar que ambdós funcionaris tenien la seva confiança perquè durant el temps que ell fa que és alcalde -des del maig de 2015- han treballat correctament. Amb tot però, va dir que no pot respondre per la gestió anterior, en referència als governs de Xavier Crespo i Romà Codina i va tornar a destacar que ell amb tan poc temps al consistori no pot «saber què hi ha a tots els expedients fets fa set o nou anys, però el que jo percebo és que es treballa amb professionalitat i no tinc motius per pensar que no ha estat així amb anterioritat».

Cal recordar que Xavier Crespo, exalcalde, ja va ser condemnat a nou anys i mig d'inhabilitació el mes de novembre passat pel cas Clotilde. Per aquest mateix cas també va ser inhabilitat per exercir com a càrrec públic l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls.

Auditoria externaEl grup municipal A Lloret Sí, es Pot,

liderat pel regidor Paulino Gracia, va ser ahir el primer partit de l'oposició a reaccionar després dels fets. El partit va fer un comunicat en el qual va assegurar que volia manifestar «el seu malestar i preocupació» per aquesta operació «contra el suposat finançament irregular de Convergència a través de l'empresa GBI Serveis, i per l'adjudicació irregular i a dit de contractes de recollida d'escombraries taxats en gairebé 8 milions d'euros».

El partit va demanar que l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, comparegui davant dels grups per «oferir totes les explicacions necessàries i informar els grups municipals i especialment la ciutadania de Lloret».

En el comunicat, el grup municipal també va posar especial èmfasi a reclamar «de forma urgent una auditoria externa i independent de tots els serveis municipals que van ser externalitzats» per així, si cal, detectar irregularitats.