Un conductor temerari va despertar més d'un veí de Blanes aquest diumenge de bon matí. Va estar circulant a gran velocitat des del centre de la vila fins a l'entrada de Lloret de Mar. El xofer, un jove de 28 anys, va poder ser interceptat per la policia després d'una persecució.

Quan se'l va aturar, a banda de donar positiu en el drogotest, també va marcar 0,90 mil·ligrams per litre d'aire expirat en la prova d'alcoholèmia, triplicant així la taxa permesa, que està situada en els 0,25 mg/litre. En interceptar-lo els agents també van trobar-se amb la sorpresa que el conductor anava molt lleuger de roba: només duia calçotets i mitjons. Per tot això, la Policia Local de Blanes el va acusar de diversos delictes com són: conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i danys. Està previst que el jove passi a disposició judicial a Blanes en les properes hores.

El succés es remunta a diumenge al matí, quan la Policia Local rep l'avís de diversos veïns de Blanes que un vehicle, un Mercedes de color negre, estava conduint a molta velocitat pel centre de Blanes. Se'l va veure per Jaume I i pel carrer Joan Carles I, entre altres. Durant el seu trajecte, el conductor temerari va arribar a emportar-se per endavant mobiliari, va xocar contra almenys un fanal, arbres, jardineres i papereres. Fins i tot va encastar-se i va causar danys a l'entrada d'una botiga. Però els qui més van patir són diversos vehicles que estaven aparcats en els carrers per on va passar.

Davant de la situació, ràpidament la Policia Local va començar una persecució en sentit Lloret i va localitzar el vehicle fugitiu. Durant l'estona que els agents li van fer el seguiment no va pas tenir manies, el xofer, sinó que va tornar a colpejar vehicles que estaven estacionats. Finalment, la Policia Local el va interceptar a la Soleia, una urbanització que està entre els termes de Blanes i Lloret.

Els agents van veure que el jove presentava símptomes d'anar sota l'efecte de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents i, en fer-li els tests, ambdós van donar positius. Gairebé quatriplicava la taxa màxima permesa d'alcohol: va donar 0,90 mg/litre. I va donar positiu al drogotest per anfetamines i metamfetamines. El jove va quedar detingut pels fets.