Una veterinària de Vidreres s'ha assegut aquest dimarts al banc dels acusats. La dona, Natàlia R., s'afronta a una pena de vuit mesos de presó per un delicte de desobediència greu a l'autoritat per exercir tot i estar inhabilitada. El Col·legi de Veterinaris de Girona havia rebut diverses queixes i denúncies per mala praxi. Per això, va decidir inhabilitar-la durant 18 mesos (del 20 de setembre de 2012 al 20 de març de 2014). No obstant això, la dona va seguir tractant i operant animals i el col·legi va rebre noves denúncies. En el judici han testificat dues propietàries que van dur-li el gos en aquest període i que, després de l'operació, van haver d'anar d'urgència a d'altres clíniques per complicacions. A banda del procediment penal, el Col·legi de Veterinaris de Girona ha decidit expulsar-la per reiterades faltes greus i per incompliment de sancions. Això vol dir que no tindrà llicència per exercir almenys durant tres anys ja que, posteriorment, pot demanar el reingrés.

Tot i estar inhabilitada pel Col·legi, la dona va continuar exercint. Així ho han relatat en el judici dos testimonis que asseguren que van portar-li el gos. El primer cas va ser el 23 de setembre del mateix 2012 (tres dies després de rebre el burofax que li comunicava la inhabilitació), quan va fer una castració a un gos. L'animal no va sortir bé de l'operació i la seva propietària va haver-lo de dur en estat greu a una altra clínica de Cassà de la Selva per tal que li tractessin la ferida. Al gener de 2013, el cas es va repetir amb una altra dona. Segons l'escrit de fiscalia, tot i tenir coneixement de la sanció, l'acusada va acceptar a operar un altre animal l'11 de gener. Aquest gos, cinc dies més tard, també va necessitar anar a una altra clínica veterinària perquè se li va infectar la ferida.

En els dos casos, la processada recollia els animals o bé a les portes de la clínica o bé en un cotxe, ja que citava les clientes en algun lloc a fora de la clínica que tenia a Vidreres. La fiscalia demana que se la condemni a vuit mesos de presó per dos delictes de desobediència greu a l'autoritat.