El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir inicialment la memòria per municipalitzar el servei d'abastament d'aigua potable al municipi, és a dir, que l'administració local n'assumeixi la gestió directa. L'equip de govern hi va votar a favor, mentre que Vidreres Som Tots-ERC i el PSC es van abstenir i Vidreres per Tothom hi va votar en contra. La tramitació d'aquesta memòria és necessària per presentar-la a la Generalitat, i que aquesta autoritzi la municipalització, que implicarà la gestió directa del servei per part de l'Ajuntament tant al casc urbà com en les urbanitzacions on el presten dues empreses -el document posa sobre la taula la possibilitat que la incorporació de les urbanitzacions a la gestió directa sigui «gradual»-.

La memòria, redactada per una comissió que es va crear per aquesta finalitat amb membres de la corporació, tècnics i representants dels usuaris, posa de manifest que és «l'única forma» de garantir que la prestació del servei sigui econòmicament sostenible i eficient. A més d'aquests dos adjectius, el document precisa que l'Ajuntament ha d'optimitzar els avantatges i limitar els inconvenients.

La memòria posa de relleu que «una de les raons per l'establiment municipal d'aquest servei en tot el municipi ha estat la incapacitat de les empreses prestadores -Rec Madral i Riera de Cabanyes, que subministren a Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna, Puigventós i el polígon industrial- d'assegurar amb les seves infraestructures, l'adequat abastament d'aigua potable a la població d'aquests urbanitzacions i a les empreses del polígon». La memòria consta de 76 pàgines, 48 de les quals són pròpiament de la memòria i la resta, del reglament de prestació del servei.