La comunitat islàmica de Sant Hilari Sacalm podria tenir el seu nou centre de culte a finals d'any, després que finalment hagi trobat una nau al polígon industrial de Mas Garriga. Es tracta d'un complex industrial d'uns 300 metres quadrats ubicat a uns deu minuts de distància del centre de la localitat selvatana. «Buscàvem un espai amb bons accessos i que no generes discrepàncies veïnals» va explicar l'alcalde, Joan Ramon Veciana (PIG) qui va afegir que un «situació que era molt complicada, s'està resolent de manera satisfactòria».

Per tal que aquest nou centre de culte sigui possible, l'equip de govern aprovarà en el pròxim ple del 28 de juliol, la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (POUM) per poder fer un ús religiós d'aquella zona industrial en concret, i no de tots els polígons com s'havia plantejat a principis d'any. Un cop fet aquest pas, necessitaran el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat i la tramitació de la llicència d'activitats. «Calculem que tot plegat podria estar enllestit a finals d'any» va avançar el batlle.

La possible creació d'una «mesquita» a la vila va generar a principis d'any, una forta polèmica entre els veïns -sobretot els del carrer Sant Jordi- on la comunitat islàmica estava mirant una nau per ubicar-hi un nou oratori, ja que el garatge on es reuneixen actualment al carrer Piscina, els ha quedat petit. Un conflicte que segons va remarcar Veciana va tenir «intencionalitat política per part de CiU». De moment, per tal d'explicar als veïns del carrer Sant Jordi aquesta nova ubicació del centre de culte islàmic, l'Ajuntament ha convocat una reunió informativa a les vuit del vespre. «Ens vam comprometre a tenir-los ben informats» va destacar l'alcalde hilarienc.