Els treballs d'instal·lació de la bastida que donaran pas a l'inici de les obres de rehabilitació de la façana de l'església del monestir de Sant Salvador de Breda, van començar dimarts passat, segons va informar el consistori. Amb un termini d'execució d'uns dos mesos, les obres costaran 66.321,31 euros que seran finançades pel bisbat i la Diputació de Girona.

Segons va detallar l'Ajuntament mitjançant un comunicat, els treballs s'iniciaran amb una consolidació dels suports de pedra. Seguidament es procedirà a una neteja integral de sediments, colònies biogèniques i morters de junta en mal estat de tota la façana en un primer terme per passar a la consolidació dels diferents elements, reparant fissures, esquerdes i desplaçaments i rejuntant el parament allà on sigui necessari amb un morter específic per a aquesta mena de treballs.

Un cop rehabilitats els elements més estructurals es passarà als treballs als elements decoratius, als quals es farà una segona neteja. Durant les obres, també s'instal·larà una xarxa de protecció a la rosassa central per evitar que les aus facin els seus nius.