Inauguren un servei pilot d'intermediació en habitatge

L'objectiu és evitar la pèrdua del domicili principal i s'estudiarà portar-lo a altres comarques el pròxim any

21.07.2016 | 14:46

La consellera d'Habitatge, Meritxell Borràs, va inaugurar ahir un servei pilot d'intermediació en l'àmbit de l'Habitatge en el Consell Comarcal de la Selva, l'objectiu del qual és evitar la pèrdua del domicili principal i que es podria implantar a altres zones de la demarcació gironina el pròxim any.

Prestat conjuntament pel Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Habitatge i la participació del Col·legi d'Advocats de Girona, es tracta d'un servei que ofereix de forma gratuïta assessorament i intermediació per a les persones que tinguin dificultats per afrontar els deutes relacionats amb el seu habitatge habitual, ja siguin derivats de la hipoteca o del lloguer, o bé que es trobin en altres situacions que suposin la pèrdua de l'habitatge. Aquest servei estarà obert al públic tots els matins de dimarts a divendres dins l'Oficina Comarcal d'Habitatge de la Selva.

Pel que fa al protocol d'actuació, es verificarà que els casos que es presentin compleixin els criteris per ser atesos pel servei, i, si és així, se'ls farà una entrevista personalitzada per valorar el cas i proposar les alternatives que es considerin convenients, fent un acompanyament a la persona usuària durant tot el procediment.

La nova llei, a punt

Pel que fa a la intermediació amb les entitats financeres, es farà per mitjà del servei Ofideute de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb la particularitat que es podrà ampliar el ventall de possibilitats i proposar la intermediació local en deutes relacionats amb el lloguer de l'habitatge principal i en casos específics de deutes hipotecaris.

Durant l'acte d'inauguració, Borràs va recordar que el problema de l'habitatge és una prioritat que el Govern vol abordar i va anunciar que ja està a punt el text de la nova llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge que ha de substituir els aspectes de la llei d'emergència social i pobresa energètica suspesos pel Tribunal Constitucional. «Aquesta nova llei naixerà sent una eina útil per a més municipis i ens donarà més eines per lluitar contra l'exclusió residencial i donar suport a les famílies més vulnerables» va explicar la consellera, que va remarcar que el nou text amplia el nombre de municipis que s'hi podran acollir i que permet recuperar la mediació.

A l'acte hi van assistir, entre d'altres, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, o el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Blanes aposta pel turisme de cementiris

Blanes aposta pel turisme de cementiris

En el recinte hi ha enterrats des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust

Detenen a Lloret un fugitiu que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

La Guàrdia Civil el va arrestar després de trobar-ne el rastre en un casino de la costa

La CUP lamenta que el govern d´Anglès «no s´impliqui» a tenir ambulàncies 24 hores

La CUP d'Anglès va lamentar ahir la «manca d'implicació» del govern d'Anglès (CiU-AM) en la...

Tossa realitza treballs forestals a Sant Grau

Tossa realitza treballs forestals a Sant Grau

L'Ajuntament de Tossa ha realitzat una obra de millora i tallada selectiva a 10 hectàrees de la...

Hostalric aprova per unanimitat atorgar tres Medalles d´Argent

L'Ajuntament d'Hostalric atorgarà tres Medalles d'Argent en reconeixement als serveis...

Enllaços recomanats: Premis cinema