La causa de l'incendi de Santa Coloma de Farners és una negligència derivada de treballs de recollida de bruc. Després d'investigar pam a pam el terreny i el punt de l'origen, així ho van poder determinar els Agents Rurals.

Les diligències instruïdes per part dels efectius del cos d'Agents Rurals van ser enviades al jutjat de Santa Coloma per tal que determini si cal derimir responsabilitats.

Els Bombers van donar ahir cap a les dotze del migdia per controlat l'incendi que va cremar fins a 18,4 hectàrees -15,8 forestals i 2,6, agrícoles. Els efectius d'extinció d'incendis ja l'havien donat estabilitzat dimarts mateix, a partir de les nou del vespre.

Durant la nit de dimarts i ahir al matí van estar remullant la zona. I segons fonts del cos d'extinció d'incendis no hi va haver cap repunt de les flames. Tot i això, hi van mantenir desplaçades 9 dotacions terrestres durant el dia pels boscos propers a la urbanització de Santa Coloma Residencial. Per així poder donar al més aviat possible per extingit el primer gran foc de l'estiu a la província de Girona.

Gràcies a la bonança, ja que el vent durant el dia d'ahir va afluixar i com que ja es va donar per controlat en no fer revifades, cap mitjà aeri dels Bombers va ser necessari que actués a la zona cremada.

Els Agents Rurals per la seva banda van estar investigant les causes de l'incendi sobre el terreny que es va declarar dimarts, a la tarda.

Segons van informar ahir, al punt on va començar l'incendi forestal hi van trobar restes que indiquen que s'hi havia estat recollint bruc. Un tipus de recollida que no s'hauria de fer amb maquinària sinó manualment, recorden fonts del Departament d'Agricultura.

Per aquest motiu, des dels Agents Rurals van instruir les diligències de la causa del foc i les van enviar al jutjat de Santa Coloma.

L'incendi de Santa Coloma va cremar més de 15 hectàrees de boscos i camps a Santa Coloma. Aquest foc que es va poder veure des de diversos punts de la Selva i del Gironès va provocar l'evacuació de forma preventiva de veïns de la urbanització Santa Coloma Residencial. En concret, de cinc carrers. El foc es va declarar pels volts de quarts de cinc de la tarda en una àrea de boscos de la Serra de Coguls, que es troba a prop de la urbanització. L'incendi va provocar l'ensurt dels veïns que van passar el vespre i part d'entrada la nit a la zona del camp de futbol de Santa Coloma, on es van apropar mitjans de comunicació, les autoritats locals, entre d'altres.