Els Bombers de la Generalitat, després d'estabilitzar cap a les vuit del vespre l'incendi forestal produït a primera hora de la tarda a Blanes, hi continuaran treballant i mantenen activades 27 dotacions terrestres: 17 camions d´aigua, 8 vehicles lleugers, un punt de trànsit i una ambulància, segons han informat en un comunicat. També hi haurà una dotació del Grup d´Emergències Mèdiques dels Bombers.

Pel que fa als mitjans aeris, informen, ja s'han retirat, i els avions amfibis vinguts des de Saragossa no tornaran al servei. La maquinària pesada, que ha treballat exclusivament al flanc dret, també s'ha retirat i no es preveu que s'incorpori en l'equip que treballi demà en les tasques d'extinció de l'incendi. Sí que ho faran 6 mitjans aeris (2 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament).

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, el perímetre afectat pel foc ha estat de 26,93 hectàrees, el 98,5% d'arbrat i la resta de matollar, pastures i conreus, tot dins del municipi de Blanes, el que ha obligat a evacuar 310 veïns de les urbanitzacions de les Planes, el Vilar, la Fauna i Sant Daniel (aquesta a Tordera). Cap a les 18.30 hores, però, han pogut tornar a les seves cases. Protecció Civil ha confirmat que han estat unes 200 persones de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera.

Segons el mateix comunicat, tres bombers que treballaven en les tasques d'extinció han estat atesos pel Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) a causa d'inhalació lleu per fum i cops de calor. Un quart bomber ha rebut un cop a l´esquena i ha hagut de ser traslladat a l´Hospital de Blanes per valorar-ne l´estat.

En aquests moments hi ha a la zona 24 patrulles dels Mossos d´Esquadra, una ambulància preventiva i un cap territorial del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius del cos d´Agents Rurals, de Creu Roja Catalunya i de la Policia Local, així com tècnics de Protecció civil de la zona i les ADF de Lloret, Hostalric, Santa Susanna, Riells, Cassà de la Selva, Sils i Vallalta, Llagostera, Argimon, i Cadiretes entre d'altres.

Segons informa Protecció Civil, segueix activa la prealerta del pla especial d'emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat, i s'ha activat l'alerta del Pla Municipal als municipis de Tordera i Lloret de Mar.

L'avís del foc s'ha rebut a les 12.51 hores al Turó del Vilar, a tocar del Santuari del Vilar i de la urbanització Sant Daniel. D'allà, l'incendi ha estat conduït per la marinada en direcció nord i ha anat llançant focus secundaris més enllà del perímetre.

Poc després de les dues de la tarda, l'alcalde de Blanes confirmava a Catalunya Informació que el foc avançava cap al sud, en direcció a Tordera.

Amb una temperatura de 30 graus i una humitat del 50%, Protecció Civil de la Generalitat informava que, com a mesura preventiva, i per l'afectació del fum a la zona, es desallotjaven les urbanitzacions de les Planes, el Vilar i la Fauna. Els veïns s'han desplaçat a cases d'amics i familiars. També s'ha desallotjat, de manera preventiva, la urbanització Sant Daniel, de Tordera, i un hotel de la urbanització Condado del Jaruco a Lloret de Mar. Per la seva banda, el municipi de Lloret de Mar activa el seu pla municipal en Alerta per proximitat de l´incendi al Turó del Vilar.

El telèfon d'Emergències 112 ha rebut més de 170 trucades per la columna de fum.