L'Ajuntament de Vidreres segueix treballant en la implantació d'un cos de Policia Local al municipi, que ha de prendre el relleu a l'actual cos de vigilants. Un dels darrers passos ha estat nomenar ja un cap de la Policia Local. El nomenament ha recaigut en Albert Bardají, que des de fa uns tres mesos treballa com a coordinador tècnic del programa per posar en marxa el cos policial. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que Bardají ha estat sergent dels Mossos d'Esquadra i, des del passat 7 de juliol, va deixar el càrrec de coordinador tècnic per convertir-se en el cap de la Policia Local.

Lògicament, un altre dels passos que ha de tirar endavant és la contractació d'agents. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que dijous de la setmana passada va acabar el termini perquè les persones interessades presentessin les candidatures al concurs de les tres primeres places de policia local que l'Ajuntament ha convocat. Camps ha concretat que han rebut unes 150 sol·licituds -abans de fer el concurs, s'haurà de veure si tots compleixen els requisits per presentar-s'hi.

El batlle ha exposat que el concurs és obert a tothom, de manera que també s'hi poden presentar els vigilants que actualment té el municipi de Vidreres. Jordi Camps ha concretat que el cos de vigilants té actualment 11 membres. També ha explicat que aquest cos conviurà els propers anys amb la Policia Local, fins que aquesta arribi a la seva constitució definitiva, que hauria de ser sobre els anys 2019 i 2020.

Quant a la plantilla de la Policia Local, Jordi Camps ha exposat que preveuen fer quatre o cinc concursos més per a la provisió deles places previstes d'agent. En total, el cos de la Policia Local tindrà 14 agents, una xifra que Camps ha concretat que s'assolirà el 2019 o el 2020.

Fa un any que l'Ajuntament de Vidreres va iniciar la tramitació per disposar d'un cos de Policia Local. Aleshores, Jordi Camps va justificar la decisió pels avantatges que ofereix disposar d'un cos policial. A més "de garantir una major seguretat al poble" també "donarà la possibilitat que es puguin començar a rebre denúncies", evitant que els veïns s'hagin de desplaçar fins a Santa Coloma de Farners quan hagin de denunciar alguns fets delictius. Per tant, "es podrà donar més servei", va afegir Camps, que també va precisar que l'impuls del cos policial no respon a un increment de la delinqüència. Camps sempre ha defensat la "bona tasca" que duen a terme els vigilants.