Vidreres rep 150 candidatures per a tres places de Policia Local

L'Ajuntament nomena com a cap del cos el tècnic que n'està fent la implantació al municipi

27.07.2016 | 07:22

L'Ajuntament de Vidreres segueix treballant en la implantació d'un cos de Policia Local al municipi, que ha de prendre el relleu a l'actual cos de vigilants. Un dels darrers passos ha estat nomenar ja un cap de la Policia Local. El nomenament ha recaigut en Albert Bardají, que des de fa uns tres mesos treballa com a coordinador tècnic del programa per posar en marxa el cos policial. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que Bardají ha estat sergent dels Mossos d'Esquadra i, des del passat 7 de juliol, va deixar el càrrec de coordinador tècnic per convertir-se en el cap de la Policia Local.

Lògicament, un altre dels passos que ha de tirar endavant és la contractació d'agents. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que dijous de la setmana passada va acabar el termini perquè les persones interessades presentessin les candidatures al concurs de les tres primeres places de policia local que l'Ajuntament ha convocat. Camps ha concretat que han rebut unes 150 sol·licituds -abans de fer el concurs, s'haurà de veure si tots compleixen els requisits per presentar-s'hi.

El batlle ha exposat que el concurs és obert a tothom, de manera que també s'hi poden presentar els vigilants que actualment té el municipi de Vidreres. Jordi Camps ha concretat que el cos de vigilants té actualment 11 membres. També ha explicat que aquest cos conviurà els propers anys amb la Policia Local, fins que aquesta arribi a la seva constitució definitiva, que hauria de ser sobre els anys 2019 i 2020.

Quant a la plantilla de la Policia Local, Jordi Camps ha exposat que preveuen fer quatre o cinc concursos més per a la provisió deles places previstes d'agent. En total, el cos de la Policia Local tindrà 14 agents, una xifra que Camps ha concretat que s'assolirà el 2019 o el 2020.

Fa un any que l'Ajuntament de Vidreres va iniciar la tramitació per disposar d'un cos de Policia Local. Aleshores, Jordi Camps va justificar la decisió pels avantatges que ofereix disposar d'un cos policial. A més "de garantir una major seguretat al poble" també "donarà la possibilitat que es puguin començar a rebre denúncies", evitant que els veïns s'hagin de desplaçar fins a Santa Coloma de Farners quan hagin de denunciar alguns fets delictius. Per tant, "es podrà donar més servei", va afegir Camps, que també va precisar que l'impuls del cos policial no respon a un increment de la delinqüència. Camps sempre ha defensat la "bona tasca" que duen a terme els vigilants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema