Els Mossos d´Esquadra han detingut un jove de 29 anys, de nacionalitat senegalesa i veí de Blanes, per sis delictes de robatori amb força a l´interior de domicilis. Els fets van arrencar el passat a finals de juny quan els agents van saber que s´havien produït dos robatoris amb força dins de cases de Palafolls (Maresme). En el moment dels fets, els propietaris i víctimes dels robatoris es trobaven dins de casa seva i van veure el lladre. Gràcies a la seva descripció, la unitat d´investigació d´Arenys de Mar va identificar el lladre i va emetre una ordre de crida i recerca. Posteriorment, fins el passat 26 de juliol, el lladre va robar o intentar emportar-se objectes de valor de diversos immobles de Maçanet de la Selva (Selva), Vidreres (Selva), Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) i Riells i Viabrea (Selva). Va ser en aquest darrer municipi selvatà que els agents van aconseguir enxampar-lo després que el lladre s´endugués joies, una motxilla i diners d´una casa del carrer Agudes. El pispa va ser sorprès per la mestressa de la casa i va demanar ajuda a crits. El marit i diversos veïns van aconseguir atrapar-lo i retenir-lo enmig d´un carrer fins que van arribar els Mossos.

El 29 de juny i l´1 de juliol al migdia, els Mossos van conèixer que s´havien produït dos robatoris amb força a l´interior de domicilis a la població de Palafolls, al Maresme. En el moment dels fets, els propietaris i víctimes del robatori es trobaven a l´interior del domicili i van aconseguir veure el lladre. Gràcies a la descripció facilitada pels propietaris, la unitat d´investigació d´Arenys de Mar va identificar l´autor dels fets i va emetre una ordre de crida i recerca.

Uns dies més tard, el 13 de juliol, es va produir un altre robatori amb força en una altra casa de la urbanització Els Pantans de Montbarbat, dins del terme municipal de Maçanet de la Selva. En aquesta ocasió, el pispa va pujar dalt de la teulada del pàrquing i, des d´allà, va aconseguir obrir una persiana d´una finestra per accedir a l´interior de la casa. El fill dels propietaris de l´immoble el va veure i el va aturar. El jove va aconseguir retenir-lo durant uns instants però finalment el lladre va aconseguir escapar corrents del lloc saltant la tanca d´arbustos que delimitava la finca.

El dia següent, a Vidreres, el lladre va entrar en un altre habitatge però allà també va ser sorprès pel propietari de l´immoble que es trobava en una altra habitació. El 20 de juliol es va produir una altra temptativa de robatori a l´interior d´una casa de la urbanització Vistamar de Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme. Un cop més, el pispa va ser descobert i va fugir precipitadament de la casa. No obstant això, la víctima va tenir temps de fer-li una fotografia amb el telèfon mòbil.

Finalment, el passat dimarts 26 de juliol, els Mossos d´Esquadra van ser alertats que en un carrer de la població de Riells i Viabrea (Selva) diverses persones havien retingut un jove. Quan van arribar al lloc dels fets, els agents van localitzar una persona estirada al terra del carrer i envoltada per veïns de la zona. Tal i com van explicar, el noi havia entrat en una casa del carrer Agudes de la vila i havia sostret joies, una motxilla i diners.

El lladre va ser sorprès per la mestressa de la casa que va demanar ajuda a crits en veure el lladre a la cuina de casa seva. El seu marit i diferents veïns van respondre als crits i van aconseguir enxampar-lo. Per tot això, els agents van detenir-lo i van retornar els objectes sostrets als seus propietaris.

Posteriorment, els policies van poder relacionar el detingut amb la resta de casos. Davant les evidències i proves obtingudes, els mossos van imputar-li sis robatoris amb força en domicilis de la Selva i el Maresme.

El detingut, amb antecedents, va passar el 28 de juliol a disposició del Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.