Riells va inaugurar ahir al vespre el camp de futbol de la localitat, que permetrà que l'Athlètic Riells i Viabrea pugui disputar competicions de futbol 11 -fins ara, només podien disputar-ne de futbol 7 en el camp que han utilitzat-, va comentar l'alcalde, Josep Maria Bagot (ERC), satisfet perquè la construcció de l'equipament s'hagi acabat; un projecte que fa més de sis anys que l'Ajuntament hi treballa. Les obres han finalitzat a principi d'aquest mes de juliol.

El cost de les obres ha estat d'uns 640.000, dels quals uns 560.000 han estat finançats per subvencions d'institucions supramunicipals, va comentar el batlle. En tot cas, la culminació d'aquest equipament ha estat un camí llarg, com va comentar Bagot a aquest diari.

L'alcalde va exposar que el 2010 van aconseguir que les institucions comprometessin subvencions per a un projecte de camp de futbol de gespa artificial, amb uns vestidors modulars provisionals que s'executarien definitivament quan hi haguessin més recursos -o si s'incorporaven com a millores del contracte en la licitació de l'obra. El nou govern constituït el 2011 va canviar l'aposta del projecte i va prioritzar la construcció dels vestidors i fer el camp de terra. El desembre de 2012, Bagot va recuperar l'alcaldia i va tirar endavant el projecte "que no era el nostra". Per obtenir la gespa artificial, el concurs per l'obra va incloure com a millora la seva instal·lació: dues empreses ho van preveure, de manera que una es va endur el contracte. "Així, vam aconseguir la gespa artificial, però només dos vestidors que preveia el projecte", va afegir el batlle, que va concretar que en un parell d'anys seran insuficients perquè es preveu que hi hagi una desena d'equips: "Ens faran falta dos vestidors més".

La tramitació del POUM, que Bagot afirma que va estar aturada amb l'anterior govern, i entrebancs en l'execució de l'obra -entre ells, la retirada d'un pal elèctric- han "endarrerit les obres més del previst".

Finalment, però, el camp de futbol ja ha estat enllestit i els equips de l'Athlètic Riells i Viabrea podran jugar sobre gespa artificial -fins ara ho feien en un camp de terra- i podran disputar competicions de futbol 11 ja que les dimensions del vell no ho permetien, va precisar l'alcalde del municipi.