Tots els grups de l'oposició de Blanes (Ciutadans, ICV-EUiA, Batega i la CUP) menys el PP van entrar a registre aquest dissabte passat la convocatòria d'un ple extraordinari per aquest proper mes d'agost, perquè consideren «urgent» afrontar el debat i la presa de mesures concretes «per fer front a l'emergència social creada per la crisi econòmica».

Segons un comunicat comú, la mesura de la convocatòria d'un ple extraordinari està contemplada en el Reglament Orgànic Municipal (ROM) que especifica que és necessària una quarta part del plenari per convocar-lo. Així, segons els grups polítics a l'oposició, «entenen» que l'equip de govern (CiU, PSC i ERC), després d'un any de legislatura, «ha mostrat la seva manca de voluntat d'encapçalar polítiques socials contundents».

A més, segons asseguren, amb aquest ple extraordinari es pretén «donar compliment a la demanda» expressada per diversos grups polítics de convertir l'agost en un mes hàbil. «L'equip de govern, que es va comprometre a tirar endavant la mesura, ara s'hi nega», critiquen les formacions municipals en el text.

L'ordre del dia gira al voltant de quatre punts: habitatge, pobresa energètica, educació i migració.