Els dos ascensors que han de permetre als usuaris accedir a les andanes de l'estació de tren de Caldes de Malavella, segueixen precintats i sense funcionar dos mesos després que finalitzessin les ?obres de construcció del pas subterrani de la infraestructura. Així ho han denunciat un veí de la localitat i el mateix ajuntament a l'empresa Adif -responsable de l'estació- els quals asseguren que els ascensors podrien entrar en servei el pròxim mes de setembre. «Mentre duraven les obres, les andanes es podrien creuar a través de la via. Però quan es va obrir el pas subterrani fa dos mesos, la passera es va treure tot i que els ascensors encara no funcionaven», criticava Josep Senar, un criminòleg caldenc que utilitza habitualment el tren per viatjar a Girona per feina. «Les persones amb mobilitat reduïda o que van amb cotxets no poden baixar les escales o ho han de fer amb moltes dificultats. Alguns fins i tot renuncien a viatjar», va criticar Senar.

En aquest sentit, l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, va assegurar ahir que s'han posat en contacte amb Adif en diverses ocasions per intentar solucionar el problema. «No entenem que una obra -que encara no ha sigut entregada- en la qual s'han gastat més de 3 milions d'euros, no es posi en funcionament per un tema tècnic», va qüestionar el batlle, qui va afegir que «no és estrany que els ciutadans no entenguin aquesta situació», amb relació a la indignació dels usuaris. «Una cosa són 15 dies, però això ja fa mesos que dura», va afegir Balliu.

Per la seva part, Adif va reconèixer el problema amb la instal·lació i la tramitació de la connexió elèctrica que ha de permetre el funcionament dels dos ascensors. Segons l'empresa, falten unes peces que s'han de fer fabricar i que tot i que no saben concretament quan arribaran, calculen que podria ser el pròxim mes de setembre. A més, Adif va puntualitzar que es tracta de «situacions imprevistes que sorgeixen» i que de moment, existeix un pas alternatiu de cautxú que està operatiu al costat de l'andana en direcció Girona. «Està a 130 metres i serveix per als vianants de peu, però per a les persones que van amb cadira de rodes, ni somiar-ho», va criticar Senar sobre aquesta passera.

Inici el març de 2015

Les obres de modernització de l'estació de Caldes van començar el mes de març de 2015 i amb una inversió de 3.129.018,12 euros van consistir -entre altres- en la construcció d'un pas subterrani que comunica l'andana dels viatgers que van en sentit Girona amb l'andana que utilitzen els usuaris que van en sentit Barcelona, substituint així la passera entre vies. També es van instal·lar els dos polèmics ascensors.

L'estació de Caldes és la tercera amb més passatgers de les comarques gironines amb uns 280.000 tiquets venuts cada any.