Guerra entre C's i el govern de Blanes pel preu de les zones blaves

El grup a l'oposició diu que la tarifa és la «més cara d'Espanya» i l'alcalde accidental ho nega

08.08.2016 | 07:18
L´explotació de les zones blaves a Blanes la fa l´empresa Saba.
L´explotació de les zones blaves a Blanes la fa l´empresa Saba.

El grup municipal de Ciutadans de Blanes va denunciar ahir que aquesta localitat té «els preus per aparcar a la zona blava més cars de tota Espanya», motiu pel qual va demanar que «es negociï l'anul·lació de la concessió que va signar l'anterior equip de govern» amb l'empresa Saba, el 13 de desembre del 2012. «A Blanes, aparcar una hora en un pàrquing subterrani costa 4 euros. A Barcelona, per exemple, no hem trobat cap aparcament que sigui tan car», va criticar el regidor de C's, Sergio Atalaya, qui va titllar els preus fixats per Saba «d'abusius». «Les zones blaves haurien de ser de gestió municipal perquè permetria reactivar l'economia i el turisme del municipi», va reivindicar Atalaya.
Una afirmació -la dels preus de les zones blaves- que va ser negada ahir per l'alcalde accidental, Quim Torrecillas (CiU) -en absència de Miquel Lupiáñez que està de vacances- que va assegurar que la tarifa és «de les més econòmiques del país». «Aparcar una hora costa 1 euro, mentre que deixar-hi el vehicle tota la setmana són 20 euros», va exposar Torrecillas. En aquest sentit, el batlle en funcions va recordar que el setembre de 2017 venç el contracte fet amb Saba pels 1.000 aparcaments que hi ha darrere el poliesportiu, unes places «que recuperarem i de les que podrem disposar». També va remarcar que el pròxim mes de setembre tenen previst reunir-se amb Saba per «renegociar», la superfície que ocupen actualment aquest tipus d'aparcaments.

Auditoria externa
A més, Torrecillas va subratllar que el govern blanenc ha encarregat una auditoria externa per determinar si el percentatge de benefici que obté l'empresa Saba està equilibrat amb el contracte de concessió donat per l'antic equip de govern (encapçalat per Josep Marigó) i per comprovar «si se li ha de reclamar alguna cosa». Segons el batlle accidental, aquesta actuació s'ha realitzat arran d'un informe elaborat per l'Oficina Antifrau i remés al consistori l'octubre de 2015 en el qual s'especifica, entre altres irregularitats, que «en cap cas, el benefici mig de les empreses del mateix sector arriba als percentatges que obté Saba (del 23% el 2013 i el 22,15% el 2014) per l'explotació» de les zones blaves, uns valors que Antifrau considera «molt allunyats del percentatge del 6% considerat com normal per la normativa».
L'informe també exposa diverses irregularitats relacionades amb el procés d'adjudicació del contracte com la modificació de la durada i del cànon de concessió, «ajustades a les exigències del licitador». Segons Antifrau, en el primer concurs que va quedar desert, el cànon de partida que havia de pagar l'empresa era d'1.550.000 euros per una durada de vuit anys. Unes condicions que van ser modificades pel segon concurs per un cànon d'1.600.000 euros i una durada de 10 anys, un fet que per l'organisme «no sembla causal». Per això, l'informe insta el consistori a adoptar mesures correctores «de mutu acord amb SABA» o «exercint la seva facultat d'interpretar unilateralment els contractes». «Calculem que l'auditoria estarà feta a finals de setembre, just per poder negociar amb Saba», va avançar Torrecillas.
Per la seva part, Atalaya va lamentar que el govern local no els hagi facilitat encara els primers resultats d'aquesta auditoria per tenir «dades reals, perquè creiem que les que dóna Saba són falses». «És inconcebible que l'equip de govern no faci res», va dir l'edil de C's afegint que «per la manera d'actuar sembla que alguna cosa s'amaga darrere d'aquesta concessió».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema