Deixeu que us digui que Lloret és un lloc collonut però que els neopuritans s'entossudeixen a denigrar. I si alguna vegada ha tingut disturbis potser té més a veure amb el fet que sigui la població turística més important després de Barcelona que no pas amb el model de negoci. Disturbis més greus ha patit Barcelona i no s'ha escoltat cap consellera dir que és pel "turisme de borratxera", i això que el 2011 hi va haver 109 detinguts per la batalla campal a Canaletes durant la celebració de la Champions! i el 2006, també en una Champions, es van cometre robatoris, pillatges i incendis de contenidors a la plaça Catalunya.

Als que diuen que el problema és el model turístic de Lloret... no en tenen ni idea. Ni Lloret té un únic model ni es poden omplir 5.000 habitacions a base de petanca, sardanes i havaneres!

Si un passeja de nit per Lloret, òbviament trobarà molt turisme juvenil a la Riera però també se n'adonarà que està pacificada, que ja no hi ha tants relacions públiques oferint flyers, ni furgonetes esperant portar joves als prostíbuls, costen més de veure els camells a la vorera i les prostitutes de carrer són més discretes que anys enrere. Hi ha molta policia -de la que es veu i la que no- i calma, la calma que es pot entendre en un poble de 40.000 habitants que a l'estiu són 200.000.

S'han acabat els problemes? Segurament no, només cal veure l'episodi de pànic col·lectiu que es va viure aquesta setmana a Platja d'Aro i que podria passar a qualsevol lloc. Però allà ningú va qüestionar el model turístic.

Si alguna cosa té Lloret són possibilitats. És cert que hi ha molt turisme juvenil concentrat a l'estiu i que gasta menys que les famílies, no cal preguntar gaire, però també és cert que té algunes de les habitacions més cares d'Espanya -la suite 163, per exemple- i nombrosos hotels de quatre estrelles.

Potser no té un festival com el de Cap Roig, Porta Ferrada o Peralada però Tiësto, Afrojack, Martin Solveig, David Guetta, Armin van Buren i Steve Aoki són capaços de moure més gent que tots aquests festivals junts. I tots han passat per alguna cabina DJ a Lloret, però això no surt als suplements culturals.

Clar que Lloret és turisme de masses però s'ha de ser molt estúpid per pretendre perdre'l! La qüestió és trobar l'equilibri amb la resta d'opcions que ofereix perqué hi ha molt més turisme fora de la Riera. Hi ha 5.000 habitacions i no es pot pretendre que totes siguin per a estrelles de cine, futbolistes i milionaris. Però algunes sí... i això ja passa. Preguntin a Beckham si no ho creuen.