Les noves instal·lacions de l'estació de trens de Caldes de Malavella, situada a la línia d'ample convencional Barcelona-Portbou, ja estan finalitzades i en servei, segons va informar ahir Adif a través d'un comunicat. Segons l'empresa, aquesta actuació va comptar amb un pressupost de 3.129.018 euros i va consistir en «augmentar els estàndards d'accessibilitat, confort i seguretat» per als clients del ferrocarril d'aquest municipi.

Adif va recordar també que la principal actuació va consistir en la construcció d'un pas inferior entre andanes dotat d'ascensors, un a cada andana, amb l'objectiu de permetre el trànsit de persones amb dificultats de mobilitat.

Justament fa uns dies, un veí de la població i l'Ajuntament van denunciar que aquests ascensors segueixen precintats i sense funcionar dos mesos després que «acabessin» les obres de construcció del pas subterrani. Un problema que l'empresa va reconèixer i que va precisar que podria estar resolt el pròxim mes de setembre.

Respecte als treballs de millora, Adif va informar que es va ampliar l'andana principal, que ara té una amplada aproximada de 6 metres, que es va prolongar també la seva longitud fins als 200 metres útils o que es van construir noves marquesines a les andanes central i la situada al costat de l'edifici de viatgers, entre altres mesures.