El que volia ser un vídeo «diferent i divertit» per promocionar un esdeveniment esportiu a Lloret de Mar va causar dimarts una forta reacció de rebuig entre alguns usuaris de les xarxes socials, que va provocar que l'Ajuntament l'acabés retirant.

La gravació realitzada per publicitar la primera edició de la cursa nocturna «Night Trail» que se celebrarà el pròxim dissabte mostrava com un pare de família es preparava per anar a Lloret arran de la invitació d'un amic. Partint del record de la seva última estada a la població durant el viatge de fi de curs de l'institut, a la maleta hi posava preservatius i ampolles d'alcohol. Quan arribava a la localitat selvatana, però, l'amic no el portava de festa sinó a participar en la cursa nocturna. «La nostra intenció amb aquest vídeo era mostrar d'una manera divertida i diferent com Lloret abans s'identificava amb el turisme de "borratxera" i festa i ara ho fa amb el familiar i esportiu», va explicar ahir Eloi Moragues, un dels portaveus de l'empresa organitzadora de la cita esportiva, Weefel Events. «Volíem transmetre que a Lloret a la nit es pot fer esport i vida sana», va precisar Moragues.

Tot i el missatge final, alguns usuaris de xarxes socials com Facebook o Twitter van reaccionar amb indignació al contingut de la gravació, assegurant que era «vergonyós, poc encertat i denunciable», demanant «l'anul·lació» de la «Night Trail» o fins i tot exigint la dimissió d'alguns regidors del consistori. Una reacció que finalment, va portar a l'Ajuntament- que és coorganitzador de l'esdeveniment esportiu- a retirar el vídeo. «El missatge final és positiu i sabem que la intenció era bona, però no estem d'acord amb l'execució i les imatges que hi apareixen, perquè no encaixen amb la nostra política de turisme i no són molt adequades amb la sensibilitat que es viu aquests dies», va valorar el regidor d'Esports, Joan Bernat, qui va afegir que «no hi ha espai per a la ironia». «Lluitem molt per trencar els estereotips de turisme de sol i platja, organitzant actes com aquesta cursa nocturna a la muntanya», va remarcar l'edil, qui va precisar que es va optar per retirar la gravació per «no donar-li més rebombori». «El que ens interessa és la prova i la gent que vindrà de fora i veurà una altra realitat de Lloret», va afegir Bernat.

«La gravació no es va fer per perjudicar ningú», va assegurar Moragues, qui va voler aclarir que l'Ajuntament «no en sabia res».

Dues distàncies diferents

De moment, la «Night Trail» ja compta amb més de 400 inscrits i l'organització espera poder arribar als 500 abans de dissabte. Aquesta cursa nocturna, que ofereix la possibilitat d'escollir entre dues distàncies -una de 7 quilòmetres i l'altra, de 16 km- començarà a dos quarts de deu de la nit davant del centre comercial Lidl de l'avinguda de les Alegries, i recorrerà la zona boscosa local per finalitzar a la platja de Lloret. Segons va informar el consistori, el preu d'inscripció és de 15 euros per al recorregut més curt i 20 euros per a la cursa llarga. A més, de les onze del matí i fins a les dotze de la nit, es farà la Fira del Corredor a la plaça de la Vila, on hi haurà diferents estands de productes esportius i diferents activitats infantils.