Breda es convertirà, de l'1 al 4 de setembre, en la capital selvatana de la música, l'art i l'artesania amb la celebració de la primera edició del Munay Festival, un esdeveniment cultural a l'aire lliure que -segons expliquen els seus organitzadors- té com a objectiu «fer créixer la cultura, la consciència activa mitjançant l'art i l'expressió lliure de l'individu».

Amb un programa que inclou més de 50 actuacions musicals i un centenar d'artistes, aquesta cita cultural tindrà diverses zones on es desenvoluparan activitats de diferents disciplines artístiques i tindrà dues vessants: la diürna i la nocturna. Així, durant el dia a l'escenari principal s'hi podrà veure artistes com Pau Riba, Pirat's Sound System, Sindrome Sherwood o King horror & Alex Bass, entre d'altres. També es faran concerts a l'espai ubicat al bosc, que aniran a càrrec de grups com Future Talk, Toxic In Dub, Chik'm, Psygroo o Metaphysical Soundscapes. En aquesta zona també s'hi celebraran tallers de teatre, ioga, meditació o jam sessions.

Serà durant les hores de llum solar quan a la zona Street Arts'hi faran graffitis en directe o demostra cions de body painting; i a l'espai de cinema alternatiu s'hi podrà visualitzar un documental sobre «com aprendre a ser humans».

A la nit, la música rock, techno i electrònica omplirà l'espai principal amb artistes com Mandragora, Painkiller, DJ Toxic, Dark Face o Fraktalmoon, entre molts altres. També serà durant aquest horari quan s'activarà la zona d'Art Alternatiu amb pintura en viu o micro obert per recitar poesia.

Amb preus que van dels 60 als 35 euros -els menors de 10 anys tenen entrada gratuïta- aquest festival que reivindica l'essència del Munay (l'amor que flueix de manera lliure) tindrà una zona de càmping, de bar amb food trucks o de paradetes on es podran trobar productes artesanals de la comarca.

Reacció institucional

Per la seva banda, l'Ajuntament va assegurar ahir, mitjançant un comunicat, que «no és l'organitzador» d'aquest acte i que «no s'ha cedit instal·lacions municipals» per a la seva realització. «Aquests últims dies, pel poble corrien rumors sobre que era el consistori qui muntava aquest festival i hem volgut aclarir-ho», va ressaltar l'alcalde, Dídac Manresa (ERC).

En aquest sentit, el batlle bredenc va explicar que aquest esdeveniment l'han impulsat un grup de joves -un dels quals és de Breda- que també han muntat una associació juvenil al poble. «Només falta que els donem el permís municipal corresponent», va afegir Manresa en relació amb el comunicat en què s'especificava que en matèria de seguretat, l'activitat «resta condicionada a l'aprovació per part del cos de Bombers» i que ja ha estat condicionada «als criteris acordats entre els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Municipal i el consistori. Així mateix, el document precisa que el festival es farà «dins d'unes normes de seguretat, control, vigilància i compliment mai vistes» a la vila.

«És la primera vegada que el municipi tindrà un festival d'aquestes dimensions», va subratllar Manresa qui va avançar que l'esdeveniment es farà en uns camps de propietat privada ubicats a darrere del pavelló municipal.