Rieres i rius bruts

17.08.2016 | 07:31

"Hi vaig poder veure unes aigües estancades, grises i putrefactes a punt d'abocar el seu contingut al bell mig de la platja de s'Abanell"

En menys de vint-i-quatre hores, dues persones properes em van demanar que els donés veu a través d'aquesta columna per cridar l'atenció sobre l'estat de dos cursos d'aigua (l'un molt selvatà, l'altre més local) que incideixen plenament en l'orografia, la seguretat, la salubritat i la imatge del municipi.

Fa pocs dies, un malgratenc (ells ho viuen i ho pateixen des de l'altra riba) m'ensenyava les fotografies que havia fet de la llera del riu Tordera, prop de la desembocadura i del seu petit delta. Una llera que, plena de vegetació com està, més aviat té l'aspecte d'una selva abans que d'un riu.
M'explicava que fa molts anys, els pagesos de Malgrat, de tant en tant, entraven amb els seus carros i cavalls i llauraven alguns trams del curs del riu. Amb aquesta actuació, el netejaven de vegetació, esponjaven el sol facilitant el drenatge d'aigua cap als seus pous i milloraven la qualitat de l'aigua filtrada. Ara no caldrien cavalls i carros. Màquines i tractors ho enllestirien en pocs dies. Qui pagaria, però, ai! La festa? L'ACA continua essent insolent?

Tot escrivint aquestes ratlles, la coincidència de la commemoració dels vint anys de la riuada de Biescas (va segar 87 vides al Pirineu d'Osca) i l'associació mental amb una poc probable però no impossible, reproducció -en major o menor escala- d'una inundació a la zona de càmpings blanencs i/o malgratencs, m'ha fet venir un lleuger esglai.

L'endemà va ser una blanenca qui em va ensenyar unes fotografies fetes amb el seu mòbil. En aquest cas per mostrar-me l'aspecte de les aigües del Vall de Burg (popularment conegut com el rec de la Safa). Hi vaig poder veure unes aigües estancades, grises i putrefactes a punt d'abocar (superficialment o subterràniament) el seu contingut al bell mig de la platja de s'Abanell, la platja més "turística" de Blanes. Unes imatges colpidores tant per als que s'hi banyen a prop (?) com per als qui les veuen tot passejant.

La voluntat de treballar en equip per un Blanes de futur, en el que s'han confabulat els tres partits que governen el municipi, ha estat una bona notícia.
Els comportarà molta feina i molts fronts oberts. Aquí en ?tenen dos, i gens menyspreables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret obre el camí de ronda de Can Juncadella, tancat des de fa set anys

Lloret obre el camí de ronda de Can Juncadella, tancat des de fa set anys

L'Ajuntament recupera aquest tram d'ús públic que passa per la finca privada i en talla una part...

Turisme de cementiris a Blanes

En el recinte s´hi troben des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust, passant per dos beats

Detenen un fugitiu a Lloret que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

Estava reclamat internacionalment i la Guàrdia Civil el va detenir després de trobar-ne rastre en...

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Ensurt a Lloret de Mar. Sobretot per a molts veïns i turistes que es trobaven a tocar la platja de...

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

L'Ajuntament manté suspesa la llicència d'activitats del Savoy fins que es resolguin totes les...

Enllaços recomanats: Premis cinema