La Generalitat diu que el camp de futbol de Vilobí «no pot ser d'ús exclusiu»

Segons el Consell Català de l'Esport, les bases estableixen «l'ús privatiu dels espais» mentre que el GMI assegura que es tracta «d'ús preferent»

19.08.2016 | 09:50

El Consell Català de l’Esport va recordar a l’equip de govern de Vilobí d’Onyar (GMI) que els camps municipals «no poden ser d’ús exclusiu dels socis o abonats d’una entitat», quan ja s’havia realitzat el concurs públic per adjudicar els usos d’aquestes instal·lacions per a la temporada 2016-2017 i del qual va sortir guanyadora l’Associació Esportiva Vilobí.

El govern local va demanar consell a aquest ens institucional amb relació al procés iniciat a l’abril, una vegada ja s’havia celebrat la Taula de Valoració participativa encarregada de valorar i votar les diverses propostes presentades. Un detall que va subratllar el Consell de l’Esport en la seva resposta, a la qual ha tingut accés Diari de Girona. «Ara tampoc té gaire sentit donar el nostre parer, una vegada que el concurs que heu convocat ha arribat a la seva fase final de resolució i que no formem part del tribunal avaluador» assegurava l’ens en el document en el qual aclarien «desconèixer la problemàtica actual que planteja la pràctica del futbol» a Vilobí d’Onyar. «No tenim prou dades per fer cap aportació al procés de concessió administrativa del seu ús a una entitat privada» afegia.

Tot i això, a l’informe, aquest òrgan realitzava una sèrie d’observacions, partint de les bases reguladores i la convocatòria del concurs. En la primera, destacava que segons establien les bases «l’entitat que resulti adjudicatària tindrà l’ús exclusiu i privatiu dels espais proposats dintre dels termes i amb les limitacions definides». En aquest sentit, el Consell Comarcal va recordar que segons el Pla director d’instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC) «qualsevol ciutadà ha de poder accedir i utilitzar les instal·lacions de la Xarxa Bàsica, a la qual pertanyen els camps municipals de Vilobí d’Onyar» i que, per tant, «no poden ser d’ús exclusiu dels socis o abonats d’una entitat».

També remarcava que respecte als criteris de puntuació establerts a les bases, «sorprèn» que es valorés la proposta d’integració dins la junta directiva d’una entitat de membres de l’altra entitat, ja que les entitats registrades al Registre d’Entitats Esportives de Catalunya «elegeixen els seus càrrecs directius d’acord amb el procediment democràtic establert estatutàriament». Cal recordar, que la intenció inicial del GMI, amb la convocatòria d'aquest concurs, era unir l’AE Vilobí i el FC Vilobí al·legant que l'existència de dos clubs de futbol en una població de menys de 3.200 habitants «repercuteix en el funcionament social» diari.

«Ús preferent»
Tot i aquest informe, en l’últim ple municipal, l’alcaldessa, Cristina Mundet, va assenyalar que «el concurs el que diu és que l'entitat guanyadora té l'ús preferent de les instal·lacions i que els que no siguin utilitzats estaran a disposició per a la resta de ciutadans», que el Consell Català de l’Esport «només fa una sèrie d’observacions» i que la seva resposta «l’hauran d’avaluar els membres de la mesa» en relació amb la nova Taula de Valoració que s’ha de convocar per «aclarir dubtes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Obren la brossa a set municipis per identificar i multar qui no recicla bé

El Consell Comarcal de la Selva està inspeccionant les bosses d'escombraries dels veïns de set...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema