L'equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) i el PP van tombar, en el ple extraordinari celebrat dijous passat, les mesures proposades per l'oposició (Ciutadans, Batega, ICV-EUiA i la CUP) per fer front a l'emergència habitacional i garantir el dret a la llar a la població blanenca. Aquest punt, incloïa deu propostes d'acord, entre les quals rellançar la Taula per Dret a l'Habitatge, executar les sancions als pisos buits de la banca o la cessió dels falsos habitatges d'ús turístic (HUT) per a lloguer social. Segons va justificar el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas (CiU), en el pressupost no hi ha partides assignades per dur a terme aquestes mesures, motiu pel qual hi van votar en contra. En el ple de dijous hi havia 20 dels 21 regidors que conformen el consistori, ja que l'edil de Ciutadans, Margarita Santos, es va absentar.

Els tres punts restants que es portaven al ple, consistents a: fer front a la pobresa energètica i garantir els serveis bàsics; donar suport als blanencs d'origen immigrant; i garantir l'accés a l'educació, es van aprovar per unanimitat.

En el punt relacionat amb la pobresa energètica, el govern local va anunciar que s'ampliarà l'actual composició de la Taula pel Dret a l'Habitatge incorporant l'APE (Aliança contra la Pobresa Energètica) i s'elaborarà un pla de xoc. També s'impulsarà la signatura de convenis amb les companyies perquè tinguin l'obligació de demanar autorització a l'administració abans de tallar els subministraments i es redactarà un pla de rehabilitació i millorament ?energètic d'habitatges de persones en situació de pobresa energètica, entre altres mesures.

Amb relació al punt sobre la immigració, es va acordar recuperar el projecte de Consell Social Municipal; elaborar d'un Protocol de Convocatòria dels minuts de silenci; crear d'una Borsa de Voluntaris per a l'acompanyament i la traducció; l'accés lliure a la inscripció al padró. Finalment, els acords relacionats amb l'educació que van prosperar van ser impulsar de manera gradual un programa de socialització de llibres a les escoles i iniciar la redacció d'un nou Pla Educatiu d'Entorn.