La protesta contra Rec Madral a Girona aplega uns 200 veïns

Els manifestants de Vidreres i Maçanet van reclamar "millores en el servei d'abastament d'aigua", que asseguren que "és pèssim i il·legal"

22.08.2016 | 06:42
Els veïns de Maçanet i Vidreres es van manifestar davant l´hotel Llegendes de Girona.
Els veïns de Maçanet i Vidreres es van manifestar davant l´hotel Llegendes de Girona.

Uns 200 veïns de diverses urbanitzacions de Vidreres i Maçanet de la Selva es van manifestar ahir a Girona per reclamar a les companyies Rec Madral i Riera de Cabanyes una millora en el servei de l'aigua que reben. Durant la protesta, que es va fer davant de l'hotel Llegendes -que és de l'empresari i propietari de Rec Madral, Carles Mallart- els veïns van criticar que paguen la factura "més cara" de totes les comarques gironines i, en canvi, l'empresa els ofereix un servei que qualifiquen de "pèssim i il·legal". El president de l'Associació de Veïns Aiguaviva Park, Esteban Basallote, va criticar que les administracions "fan els ulls grossos". Per això, van assegurar que seguiran manifestant-se mentre no es posi solució a un problema que "ve des de l'any 98" i continua "igual".

Basallote també va assegurar que l'empresa no els arregla les avaries i va denunciar que molts carrers de les urbanitzacions afectades tenen el ferm aixecat i en males condicions. "Quan vénen a arreglar-nos l'avaria, el mateix operari ha de respondre les queixes dels veïns" va afirmar. Per la seva banda, el secretari de l'Associació de Veïns Residencial Park de Maçanet, Santi Nofuentes, va explicar que manifestar-se és una forma de mostrar la indignació per la situació i va recordar que a Maçanet l'aigua no és apta per al consum des del 2 d'abril.

Ara, les diferents urbanitzacions afectades (Residencial Park de Maçanet i a Vidreres La Goba, Aiguaviva Park i Puigventós) faran queixes a Consum per reclamar que els tornin tots els diners que els han cobrat en les diferents factures mentre l'aigua no ha estat apta. Amb tot, no descarten obrir un procés judicial contra els responsables de Rec Madral si la situació es manté com fins ara i no s'arregla un servei que diuen que és deficient.

De fet els veïns de la urbanització de Maçanet Residencial Park ja han presentat un recurs en el jutjat contenciós administratiu de Girona contra les deficiències del servei. Com a mesura cautelar demanen al jutjat que mentre l'aigua no sigui apta, el camió cisterna la reparteixi diàriament i porta a porta, i no com ara que ho fa només els dissabtes al matí i només en un punt de la urbanització.

A més, segons els veïns, les anàlisis de l'aigua fetes per Salut tenen els nivells d'alumini més elevats del permès. Això ha fet que el departament reclami a l'empresa que faci una inversió clara en el servei fins que l'aigua pugui ser potable.

Contra el consistori

Una de les queixes dels veïns de la urbanització Aiguaviva Park va dirigida a l'Ajuntament de Vidreres, el qual van culpar de mirar cap a un altre costat cada cop que protesten contra l'empresa. L'explicació que els donen, segons Basallote, és que el consistori està municipalitzant l'aigua. Basallote però en desconfia perquè segons afirma "un tràmit de 3 mesos ha trigat 2 anys" i això demostra que no hi ha voluntat d'actuar per part de l'Ajuntament.

Els veïns es van manifestar des de les set fins a les vuit del vespre, hora en la qual s'acabava el permís, amb pancartes, xiulets i cridant consignes contra l'empresa Rec Madral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Turisme de cementiris a Blanes

En el recinte s´hi troben des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust, passant per dos beats

Detenen un fugitiu a Lloret que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

Estava reclamat internacionalment i la Guàrdia Civil el va detenir després de trobar-ne rastre en...

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Ensurt a Lloret de Mar. Sobretot per a molts veïns i turistes que es trobaven a tocar la platja de...

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

L'Ajuntament manté suspesa la llicència d'activitats del Savoy fins que es resolguin totes les...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Enllaços recomanats: Premis cinema