El mercat de Lloret de Mar serà rehabilitat per revitalitzar-lo

Un estudi descarta problemes estructurals a l'edifici, de manera que no caldrà enderrocar-lo

24.08.2016 | 07:26
Imatge d´arxiu de l´exterior del Mercat Municipal de Lloret · Carles Colomer
Imatge d´arxiu de l´exterior del Mercat Municipal de Lloret · Carles Colomer

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja té l'estudi estructural i econòmic que va encarregar per poder decidir les possibles alternatives per revitalitzar el Mercat Municipal. L'estudi tenia com a principal objectiu valorar l'estat de l'edificació existent, que data del 1982 i té una antiguitat de 33 anys, i descartar desperfectes rellevants en l'estructura, tancaments o revestiments. La conclusió de l'estudi és, en paraules de la regidora de Comerç, Cristina Fernández, «que no es necessari l'enderroc i que podem començar a pensar en com enfocar la rehabilitació de l'edifici». Així, queden descartats problemes com l'aluminosi. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, insisteix que l'estructura del mercat, «arquitectònicament, és obsoleta, cosa que li resta potencialitat» i apunta que bastantes parades de l'equipament estan tancades com a conseqüència del declivi que ha patit el Mercat arran de l'obertura de grans superfícies comercials.

Pel que fa la rehabilitació, el regidor de Comerç explica que «anirà en funció de l'ús que li volem donar a l'equipament, però pensem que el mercat ha de ser atractiu tant per al ciutadà com per al turista; el mercat ha de ser un referent entre la ciutadania per comprar productes frescos i de qualitat i a més hem d'aprofitar que Lloret és una destinació turística important per convertir-ho en un atractiu per als turistes».

Orobitg recorda que Lloret de Mar té 1,5 milions de pernoctacions a l'any en establiments hotelers, de manera que el Mercat Municipal ha de ser una activitat complementària per als turistes. Així, aposta per aquesta transformació arquitectònica que ha de generar, en el mateix espai, zones més àmplies i diàfanes, parades més grans i que la comercialització es compagini amb la degustació de productes.

La renovació del Mercat Municipal, que s'inclou en l'apartat de regeneració urbana, és un dels punts que estan marcats com a prioritaris al Pla Operatiu de Lloret de Mar. El regidor Jordi Orobitg destaca que «és un projecte que volem que s'executi a curt termini, amb la voluntat que es trobi en funcionament abans del final del mandat». En aquest temps, a més de les obres per transformar-lo, també s'haurà de decidir el règim de gestió públic o privat que s'hi apliqui. Orobitg ha afegit que els paradistes que actualment hi ha al mercat «tindran l'opció de seguir-hi». El Mercat Municipal de Lloret de Mar es troba situat al centre de la població, amb dues plantes d'aparcament propi, i molt ben connectat amb els principals eixos comercials i hotelers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema