Un incendi al dipòsit de gasoil de l´hostel Sun Village de Lloret va ­obligar ahir al migdia a desallotjar els 238 clients i personal que hi havia a l´establiment i reubicar-los en altres hotels de la cadena perqué aquest va quedar inoperatiu. Els enginyers municipals van determinar que davant la impossibilitat del Sun Village de disposar de dues fonts d´alimentació elèctrica havia de cessar l´activitat fins que solucionés aquest problema.

El foc es va declarar a la terrassa superior de l´hotel, on hi ha ubicat el generador elèctric de gasoil que s´activa quan falla el subministrament elèctric per causes que s´estan investigant. Els Bombers van poder sufocar ràpidament les flames impedint així que es propaguessin per la coberta però el foc va afectar el sistema elèctric de l´edifici.

No va haver-hi cap persona ferida i només es va haver d´atendre una persona per ansietat, encara que va ser innecessari traslladar-la a un centre sanitari.

Els tècnics municipals, els especialistes de la companyia elèctrica i els enginyers de l´hotel van revisar totes les instal·lacions per determinar quin havia sigut el problema i preveure les actuacions que cal realitzar per tornar a tenir operatiu l´establiment, de moment es desconeix el dia que podrà obrir-se de nou al públic.

La majoria dels turistes que ahir van haver de ser allotjats en altres hotels de la cadena tenien previst marxar avui de Lloret i el fet que aquest incident s´hagi produït el mes de setembre ha permés que el reallotjament sigui senzill ja que l´ocupació hotelera ha disminuït notòriament respecte als mesos de juliol i agost.

L´alcalde accidental, Jordi Orobitg (ERC), indica que fins que l´hotel «no acrediti que disposa de dues fonts d´alimentació elèctrica en bon estat» no podrà tornar a obrir.