mercat ric, mercat pobre

02.09.2016 | 07:14

«Uns mercats que, quan estan ben cuidats i en plena activitat, ofereixen una suma de sensacions visuals, olfactives i auditives»

la proliferació de grans superfícies a tot el món occidental ha posat difícil la supervivència de molts mercats municipals. Uns mercats que, almenys per a mi, han estat sempre objectiu de visita quan, per vacances o lleure, he viatjat fora de casa. Fins i tot, abans que alguns monuments o museus he procurat, sovint, conèixer la ubicació del mercat de tal o tal lloc per fer-hi una escapada. Uns mercats que, quan estan cuidats i en plena activitat, ofereixen una suma de sensacions visuals, olfactives i auditives absolutament seductores. Cal afegir-hi, és clar, les dinàmiques de venda i les relacions entre botiguers i compradors. Res a veure amb la fredor de les compres fetes en una gran superfície.
Ni el Mercat Municipal (?) de Blanes (és d'una comunitat de propietaris) ni el Mercat Municipal de Lloret han pogut suportar, pel que fa a imatge i prestacions, una lenta però progressiva davallada que ha portat molts ciutadans, molts potencials clients, a, gairebé, obviar-los a l'hora de planificar les seves compres. I és clar, això no és cap bona notícia, sobretot per als venedors que, malgrat tot, resisteixen a una i altra vila.
A Lloret, però, s'estan donant passos perquè les coses canviïn ben aviat. I així, dins el Pla Operatiu de Lloret de Mar es preveu una àmplia i profunda renovació de les instal·lacions del Mercat (de titularitat municipal). Com diu el Sr. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, l'objectiu és que esdevingui novament, i a curt termini, «un atractiu i cèntric punt d'interès turístic i comercial». Decididament una bona notícia.
A Blanes les coses semblen molt més complicades. A banda d'altres factors (alguns ja esmentats, altres evidents com l'atractiu mercat diari de fruita i verdures del Passeig de Dintre), la titularitat privada i les llargues polèmiques mantingudes amb l'Ajuntament no han servit pas per canviar el rumb erràtic que pateix des de fa uns quants anys. No puc assegurar-ho, però la proliferació de zones blaves dels últims temps, no deu haver ajudat massa.

També, però, la degradació de l'edifici, la manca d'aire condicionat, la desolació que produeix veure parades tancades... fan que al mercat de Blanes li convingui una sacsejada important. Caldrà veure si, com a Lloret, hi ha consens, voluntat i recursos per fer-ne «un punt d'interès turístic i comercial». Decididament, les coses no pinten massa bé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric
Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric

Arrenca la Fira de Sant Miquel d´Hostalric

La població acull desenes d'activitats des de dissabte fins a dilluns

ERC expulsa del grup municipal de Tossa la seva única regidora

ERC expulsa del grup municipal de Tossa la seva única regidora

L'edil Núria Serra passarà al grup mixt, tot i que la decisió no afectarà la seva militància

Sils celebra la festa major

Sils celebra la festa major

Consulta el programa d'actes de tot el cap de setmana

Un policia de Lloret dóna positiu en drogues mentre estava de servei

L'Ajuntament ha iniciat l'expedient disciplinari que el pot expulsar del cos per aquesta infracció...

Salut decidirà al desembre si Lloret pot tenir urgències nocturnes durant tot l´any

Salut decidirà al desembre si Lloret pot tenir urgències nocturnes durant tot l´any

L'alcalde, representants de tots els grups municipals i dels veïns es reuneixen amb el conseller i...

Tallen la llum a 12 cases de Maçanet que la tenien punxada

Tècnics d'Endesa desfan les connexions il·legals i l'ajuntament ofereix als afectats ajuda

Enllaços recomanats: Premis cinema