Els blanencs aporten 700 propostes als pressupostos

L'actuació estrella que ha aparegut quasi en totes les zones del municipi és la d'un parc per a gossos

05.09.2016 | 07:18
Una de les reunions de la zona 6.
Una de les reunions de la zona 6.

La darrera de les reunions que s'han estat fent al llarg de tot el mes d'agost arreu del municipi de Blanes del procés d'elaboració dels Pressupostos Participatius d'enguany va tenir lloc dimecres al vespre. Durant aquestes trobades van obrir-se les urnes i va fer-se la recollida de les butlletes amb propostes que els ciutadans de la vila van estar dipositant durant el juliol. Els suggeriments també van arribar via correu electrònic, o fins i tot algun WhatsApp.

Es tractava d'aplegar les propostes i fer una primera selecció amb els veïns de cadascuna de les sis zones en què s'ha estructurat Blanes per poder elaborar una logística eficaç que englobés tot el municipi. Sumant totes les paperetes omplertes pels veïns i missatges arribats per d'altres mecanismes, hi ha hagut 692 propostes en què invertir la partida assignada per a cada zona, amb quantitats que van des dels 51.250 euros fins els 54.250.

Del total dels sis districtes en què s'ha estructurat la delimitació geogràfica de Blanes, la més activa ha estat la zona 6, que engloba els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont Ferrant. Aquí hi ha hagut 250 propostes.

També han estat especialment actius els veïns de la zona 2, que comprèn s'Auguer, sa Massaneda, Dintre Vila, Raval,sSa Carbonera i el Port, on van haver-hi 169 propostes. Per la seva banda, a la zona 4 n'hi van haver 76; a les zones 1 i 3 el mateix nombre, 70; i finalment a la zona 5 se'n van formular 57. A banda dels missatges arribats a través de mecanismes electrònics, les paperetes es van dipositar en urnes i caixes instal·lades en locals socials veïnals o comerços molt concorreguts en una determinada zona, suggerit per les associacions de veïns. La majoria de propostes que s'han seleccionat tenen a veure amb millores relacionades amb espais públics, com ara parcs infantils i zones verdes. N'hi ha que demanen la instal·lació d'elements de mobiliari i esbarjo urbà, o bé reforçar la seguretat quant a circulació.

La proposta estrella que ha aparegut a gairebé a totes les zones ha estat la instal·lació d'un Pipi-Can o un parc per a gossos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

S´ensorra part d´un edifici que s´està enderrocant a Blanes

Avui s'ha tornat a reprendre l'obra després de l'ensurt que no va causar víctimes

L´humorista Pep Plaza és el pregoner de la Festa Major de Riudellots

Riudellots de la Selva ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la Festa Major, amb una...

Les companyies de telefonia inicien a Lloret el desplegament del servei 4G

El desplegament del servei 4G en la banda 800MHZ a Lloret de Mar ha començat fa una setmana....

Breda instal·la una reixa d´expulsió d´aigües pluvials al carrer Antoni Massaguer

Breda instal·la una reixa d´expulsió d´aigües pluvials al carrer Antoni Massaguer

Breda va dur a terme durant la passada setmana les obres d'instal·lació d'una reixa per l'expulsió...

Dos casos, en menys d´un mes

Si el cas de Blanes va ocórrer aquest dimarts 27 de setembre a la tarda, cal recordar-ne un altre...

Rescaten una nena de 2 anys que els pares s´obliden dins el cotxe

Unes mares van veure la nena suada i vermella al vehicle i la Policia Local la va poder treure

Enllaços recomanats: Premis cinema