La darrera de les reunions que s'han estat fent al llarg de tot el mes d'agost arreu del municipi de Blanes del procés d'elaboració dels Pressupostos Participatius d'enguany va tenir lloc dimecres al vespre. Durant aquestes trobades van obrir-se les urnes i va fer-se la recollida de les butlletes amb propostes que els ciutadans de la vila van estar dipositant durant el juliol. Els suggeriments també van arribar via correu electrònic, o fins i tot algun WhatsApp.

Es tractava d'aplegar les propostes i fer una primera selecció amb els veïns de cadascuna de les sis zones en què s'ha estructurat Blanes per poder elaborar una logística eficaç que englobés tot el municipi. Sumant totes les paperetes omplertes pels veïns i missatges arribats per d'altres mecanismes, hi ha hagut 692 propostes en què invertir la partida assignada per a cada zona, amb quantitats que van des dels 51.250 euros fins els 54.250.

Del total dels sis districtes en què s'ha estructurat la delimitació geogràfica de Blanes, la més activa ha estat la zona 6, que engloba els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont Ferrant. Aquí hi ha hagut 250 propostes.

També han estat especialment actius els veïns de la zona 2, que comprèn s'Auguer, sa Massaneda, Dintre Vila, Raval,sSa Carbonera i el Port, on van haver-hi 169 propostes. Per la seva banda, a la zona 4 n'hi van haver 76; a les zones 1 i 3 el mateix nombre, 70; i finalment a la zona 5 se'n van formular 57. A banda dels missatges arribats a través de mecanismes electrònics, les paperetes es van dipositar en urnes i caixes instal·lades en locals socials veïnals o comerços molt concorreguts en una determinada zona, suggerit per les associacions de veïns. La majoria de propostes que s'han seleccionat tenen a veure amb millores relacionades amb espais públics, com ara parcs infantils i zones verdes. N'hi ha que demanen la instal·lació d'elements de mobiliari i esbarjo urbà, o bé reforçar la seguretat quant a circulació.

La proposta estrella que ha aparegut a gairebé a totes les zones ha estat la instal·lació d'un Pipi-Can o un parc per a gossos.