Els blanencs aporten 700 propostes als pressupostos

L'actuació estrella que ha aparegut quasi en totes les zones del municipi és la d'un parc per a gossos

05.09.2016 | 07:18
Una de les reunions de la zona 6.

La darrera de les reunions que s'han estat fent al llarg de tot el mes d'agost arreu del municipi de Blanes del procés d'elaboració dels Pressupostos Participatius d'enguany va tenir lloc dimecres al vespre. Durant aquestes trobades van obrir-se les urnes i va fer-se la recollida de les butlletes amb propostes que els ciutadans de la vila van estar dipositant durant el juliol. Els suggeriments també van arribar via correu electrònic, o fins i tot algun WhatsApp.

Es tractava d'aplegar les propostes i fer una primera selecció amb els veïns de cadascuna de les sis zones en què s'ha estructurat Blanes per poder elaborar una logística eficaç que englobés tot el municipi. Sumant totes les paperetes omplertes pels veïns i missatges arribats per d'altres mecanismes, hi ha hagut 692 propostes en què invertir la partida assignada per a cada zona, amb quantitats que van des dels 51.250 euros fins els 54.250.

Del total dels sis districtes en què s'ha estructurat la delimitació geogràfica de Blanes, la més activa ha estat la zona 6, que engloba els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont Ferrant. Aquí hi ha hagut 250 propostes.

També han estat especialment actius els veïns de la zona 2, que comprèn s'Auguer, sa Massaneda, Dintre Vila, Raval,sSa Carbonera i el Port, on van haver-hi 169 propostes. Per la seva banda, a la zona 4 n'hi van haver 76; a les zones 1 i 3 el mateix nombre, 70; i finalment a la zona 5 se'n van formular 57. A banda dels missatges arribats a través de mecanismes electrònics, les paperetes es van dipositar en urnes i caixes instal·lades en locals socials veïnals o comerços molt concorreguts en una determinada zona, suggerit per les associacions de veïns. La majoria de propostes que s'han seleccionat tenen a veure amb millores relacionades amb espais públics, com ara parcs infantils i zones verdes. N'hi ha que demanen la instal·lació d'elements de mobiliari i esbarjo urbà, o bé reforçar la seguretat quant a circulació.

La proposta estrella que ha aparegut a gairebé a totes les zones ha estat la instal·lació d'un Pipi-Can o un parc per a gossos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Amb un cost pressupostat de gairebé 250.000 euros, actualment aquesta instal·lació està...

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d'Onyar va donar ahir el tret de sortida a la sisena edició de la Fira de la...

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret de Mar organitzarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre una...

UGT denuncia la «precarietat» dels menjadors escolars de la comarca

El sindicat critica que l'empresa «sobrecarrega» els monitors amb més alumnes dels estipulats

El govern de Santa Coloma vol apujar el 2018 els rebuts de l´aigua i el clavegueram

La proposta d'ERC-MES, que es votarà en el ple municipal del pròxim dilluns, preveu mantenir...

Enllaços recomanats: Premis cinema