Ser lladre silenciós representa que ningú s'ha d'adonar que li robes. Aquest tipus de malfactor sol actuar de nit, quan les persones dormen o quan no hi ha ningú en un local. Doncs bé n'hi ha tres que són coneguts en el seu «gremi» per actuar d'aquesta manera i que ja fa vuit anys se'ls va detenir per pertànyer a una banda de lladres silenciosos que es van oblidar un xic del mètode perquè els van poder enxampar precisament per la fressa que feien.

I és que els van enxampar in fraganti quan robaven en un bar de Blanes, agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Es tracta de tres homes, entre 35 a 45 anys, especialistes també amb robatoris violents i que van quedar detinguts per un delicte de robatori amb força.

El succés es va produir durant la matinada de dijous quan pels volts de les tres de la matinada es va rebre l'alerta que s'estava produint un robatori en un bar del carrer Enric Prat de la Riba de Blanes. Ràpidament s'hi va desplaçar una patrulla de la Policia?Local que es trobava fent un servei en una àrea propera. Es va trobar a dos individus que estaven forçant la persiana lateral. Els agents els van identificar i els van detenir.

Mentre esperaven reforços, els policies van mirar a dins del local i després van arribar més agents municipals i els Mossos. Ràpidament agents de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos van entrar a dins del local i es van trobar que a dins amagat hi havia un tercer home que s'havia escapolit dels agents quan havia vist la Policia Local. Els agents el van detenir.

Els policies van poder comprovar que els presumptes lladres havien remogut tot el que havien trobat i que ja estaven a punt d'agafar el botí que desitjaven.

Després d'identificar-los van veure que es tracta d'uns vells coneguts per la policia i que tenen molts antecedents ja sigui per temes de tràfic de drogues, tràfic d'éssers humans, lesions, entre d'altres. Tres homes de nacionalitat romanesa, especialistes en robatoris silenciosos i per delictes de caire violent com pallisses, entre d'altres.