Darrere el desallotjament de 238 persones a l'hotel Sun Village de Lloret de Mar dijous passat per un incendi al generador elèctric de gasoil s'hi amagava també un frau a la companyia elèctrica. Endesa assegura que a l'establiment se li havia tallat el subministrament el 2015 però aquesta temporada s'havia connectat de forma pirata a la xarxa. Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per defraudació de fluïd elèctric contra els responsables de l'establiment i la companyia elèctrica ha anunciat que els denunciarà perquè la connexió il·legal ha danyat part de la xarxa i li reclamarà part dels danys.

Paral·lelament, la companyia elèctrica farà una cata a la via pública per retirar l'escomesa i impedir que l'hotel pugui tornar-se a connectar de forma il·legal i a més investigarà la resta d'establiments d'aquest grup de restauració per assegurar-se que la seva connexió és legal.

El responable del Sun Village, en declaracions a la televisió autonòmica va desmentir que esti?gués connectat de manera fraudulenta i va assegurar que l'hotel operava amb el generador que es va incendiar i va instar la companyia a demostrar que s'havia connectat de forma il·legal. Tanmateix, la llei obliga aquest tipus d'establients a disposar, com a mínim, de dues fonts d'alimentació elèctrica per poder mantenir activa la llicència d'activitats. Precisament perqué aquest darrer aspecte no es compleix l'Ajuntament de Lloret ha retirat la llicència a l'establiment fins que garanteixi una escomesa principal i una auxiliar.

D'altra banda, la companyia Gas Natural Fenosa també informa que la temporada de 2015 va tancar el subministrament a aquest establiment, sense que d'aquí es pugui extreure que actualment també estigui punxat aquest servei. Pel que fa al subministrament d'aigua, que és un servei municipal, «està contractat formalment i se'ls factura», segona va informar l'alcalde accidental de la població, Jordi Orobitg (ERC).

Els 238 clients de l'hotel que van ser desallotjats dijous es van poder reubicar en altres establiments de la cadena.