El sisme de 3,6 graus de magnitud en l'escala de Richter, que diumenge passat va sacsejar diverses localitats de la Selva i del Gironès, va registrar ahir un total de quatre rèpliques, la més intensa de les quals va ser de 2 graus. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), les rèpliques del sisme que va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'onze del matí amb l'epicentre a uns 5 quilòmetres de profunditat al sud de Santa Coloma de Farners i dins el terme municipal de Riudarenes, es van registrar a la capital selvatana entre dos quarts d'una de la matinada i passats dos quarts de quatre de la tarda d'ahir amb intensitats que van anar d'1,6 a 2 graus de magnitud.

També diumenge, després del fort tremolor del matí, es van registrar fins a vuit petites rèpliques de menys intensitat durant tota la jornada a localitats com Sant Feliu de Buixalleu, Riudarenes o, de nou, Santa Coloma de Farners, segons l'ICGC.

Aquestes noves rèpliques, però, no van ser percebudes per la població, com sí va passar diumenge passat, quan el terratrèmol va provocar moviment d'estris a les cases, l'alarma entre els veïns de les localitats afectades i fins i tot dues esquerdes en un habitatge de Sils. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va atendre 41 trucades. «No hem notat res. Han estat totes de baixa intensitat», va explicar ahir l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, qui va afegir que a la localitat l'ensurt de diumenge ha quedat en una anècdota». «De moment, només tenim l'avís d'una esquerda en una llar», va valorar Martí, qui va precisar que després d'una primera inspecció «tot està en ordre».