Els lladres de coure van tornar a actuar a la Selva. En aquest cas, van escollir un poble de l'interior, Massanes. Van robar 400 metres de cablejat telefònic la matinada de dimarts i això va provocar problemes al municipi.

El nucli de població es va quedar sense servei de telèfon i, com a conseqüència, també sense servei d'Internet a través de xarxa ADSL. Fa un parell d'anys aquest poble, juntament amb d'altres de la rodalia, van patir les conseqüències d'un grup de lladres de coure que va fer anar de bòlit a la policia.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners ahir encara no havien rebut la denúncia de la companyia telefònica però està previst que la facin al llarg de les properes hores.

Tot i això van ser activats pel succés, que va tenir lloc pels volts de tres quarts de dues de la matinada de dilluns a dimarts.

El robatori va tenir lloc en una àrea boscosa propera a la depuradora de Massanes. En total, els lladres es van emportar fins a 400 metres de cable telefònic, un coure del qual al mercat negre en poden treure un bon pessic.

El petit nucli de Massanes va veure's afectat i durant el matí els tècnics de la companyia van estar solucionant el problema i col·locant nou cable a la zona afectada.

La incidència va ser tal que, com va dir l'alcalde, Joan Pou, l'Ajuntament també es va quedar sense servei de telefonia i Internet. Aquest fet va provocar que al consistori haguessin d'anar amb línies mòbils, però això va provocar que «tot el procés administratiu quedés parat».

El batlle va recordar que Massanes ja ha estat castigat en més d'una ocasió i que solen actuar en una àrea propera al tren d'alta velocitat. A més, va afegir que l'últim cop que van actuar els lladres va ser el juny del 2014. Els Mossos van aconseguir desmantellar un grup que va deixar sense telèfon 15 pobles.