CCOO i el sindicat intercomarcal de Serveis de les comarca de Girona han lamentat la situació en què es troben els empleats dels quatre hotels de Lloret de Mar que s'havien connectat il·legalment al subministrament elèctric.

Des de CCOO han explicat que fa un any que realitzen una mobilització sostinguda per les condicions de treball i salarials dels treballadors dels quatre hotels del Grup Savoy.

Aquestes mobilitzacions volen denunciar "els amplis incompliments laborals i el continuat incompliment dels acords per solucionar les obligacions laborals dels quals han estat objecte per part de les direccions".

Aquestes accions s'ha concretat en convocatòries de vaga i en denúncies a la inspecció de la Seguretat Social que han donat com a resultat la conversió de contractes temporals en contractes indefinits com a conseqüència de fraus en la contractació a l'hotel Sun Village.

Segons el sindicat "és un senyal d'alarma i donen avís públic i general que fa temps que hi ha pràctiques en el sector turístic de la població que s'han d'eradicar".

Davant la insistència de les conductes irregulars dels responsables d'aquests establiments, han demanat a les administracions que "vetllin perquè l'activitat econòmica es desenvolupi en el respecte escrupolós a la legalitat, i perquè les Relacions Laborals siguin de respecte i qualitat cap als treballadors".

També que la marca "Lloret" no pateixi aquest desprestigi que afecti negativament totes les persones que treballen i viuen en aquesta localitat turística per excel·lència.

Segons CCOO, en un context d'una forta demanda dels serveis turístics de Lloret i d'una privilegiada situació en el marc de la Costa Brava, l'activitat turística de Lloret té unes expectatives a les quals la marca ha de saber respondre amb qualitat i responsabilitat social i comercial.

"Donem la benvinguda a la recent proposta de creació del Consell Assessor de Turisme de l'Ajuntament de Lloret, en el qual des de CCOO ens comprometem a aportar la nostra capacitat de proposta i crítica constructiva en pro de la millora de l'activitat econòmica de la població i la seva consolidació en la creació de llocs de treball de qualitat i sostenible", han afegit.