L’Ajuntament de Lloret de Mar ha acordat el cessament immediat de l’activitat de l’hotel Savoy un cop exhaurit el termini de 48 hores que els va ser atorgat per resoldre les incidències detectades la setmana passada.

Pel que fa a l’hotel Marina Sand, ahir al vespre, l’Ajuntament va tenir coneixement d’incidències referents a subministraments de gas no legalitzats. Un cop assabentats i personats els tècnics municipals, es varen contrastar aquestes incidències i es va elaborar un informe que, juntament amb les altres deficiències detectades els últims dies, han motivat el decret de cessament de l’activitat amb caràcter immediat.

El decret d’alcaldia, notificat aquest matí, concedeix, atès el gran nombre de persones allotjades en els dos hotels, un termini màxim de 24 hores per al reallotjament dels clients.

La decisió presa pel govern municipal ha estat comunicada als Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Girona els quals han mostrat el seu total suport a les mesures adoptades.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha explicat que “Sense garanties de seguretat, tant pels treballadors com per als clients, no hi ha qualitat turística. Aquestes males pràctiques són inadmissibles sempre, i en tot cas encara més en el marc del pla operatiu de reconversió turística en el qual estem immersos”.

L’alcalde ha remarcat que “L’Ajuntament de Lloret de Mar exigirà als responsables dels establiments afectats que vetllin per ocasionar els menors danys possibles als seus clients i treballadors”. I ha afegit “No pressuposem que aquesta situació que ha afectat a quatre hotels del mateix grup empresarial es pugui extrapolar a la resta d’establiments de la població, tot i així el govern municipal ha decidit emprendre una campanya d’inspeccions en allotjaments hotelers per restablir la confiança malmesa arran d’aquests fets. En aquest sentit cal recordar que ja en anys anteriors s’han realitzat campanyes d’inspeccions en diferents activitats turístiques de Lloret i que el resultat, pel que fa al compliment de les normatives, ha estat altament satisfactori.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, atesa la reiterada constatació d’incompliments i mala praxi del grup empresarial Savoy, ha decidit emprendre quantres accions legals siguin procedents, ja sigui per la via civil i/o penal, per garantir que no es produeix cap mena d’impunitat a l’hora de malmetre la marca turística de Lloret de Mar.