Els treballadors dels hotels de Lloret afectats pel frau aniran a l'atur

Les dues parts arriben a un preacord que inclou comptabilitzar els dies que els establiments han estat tancats com a permís retribuït de la plantilla

08.09.2016 | 19:03
Treballadors del Sun Village, a les portes de l´hotel

La cadena d'hotels de Lloret de Mar i els representants dels treballadors han arribat a un preacord a partir del qual l'empresa dóna per acabada la temporada i la plantilla finalitzarà el contracte de temporada i anirà a l'atur. El principi d'acord inclou comptabilitzar els dies que els hotels han estat tancats com a permís retribuït de la plantilla i ofereix, segons ha explicat el secretari general de Treball, Josep Ginesta, a l'ACN "garanties jurídiques" a la plantilla, de 130 treballadors. D'aquests, el 95% té un contracte fix discontinu, mentre que la resta són temporals o indefinits. La reunió, en què hi ha assistit un representant de l'empresa i el comitè, s'ha celebrat amb la mediació d'Inspecció de Treball. Ara el preacord haurà de ser ratificat en una assemblea de treballadors aquest divendres.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha ordenat aquest dijous al matí a través d'un decret d'alcaldia a tancar en un termini de 24 hores els dos hotels de la localitat que tenien punxada la llum i que encara seguien operant gràcies a dos generadors, el Marina Sand i el Savoy. Amb la decisió, els quatre hotels que la cadena té a la ciutat quedaran tancats a l'espera de resoldre el conflicte amb les companyies subministradores.

El consistori ha pres aquesta decisió després de detectar que un dels establiments, l´hotel Marina Sand, tenia punxat el subministrament de gas de la xarxa de Gas Natural i no tenia comptador. Pel que fa a l'hotel Savoy, l'ajuntament demana tancar-lo després que no hagi resolt les incidències detectades amb el subministrament de llum en el termini que havia donat de 48 hores.

L'operador turístic que gestiona els clients d'aquests hotels ja ha trobat lloc per al 90% dels clients afectats pel tancament dels dos establiments. A més, ha comunicat a l'Ajuntament de Lloret que preveu tenir recol·locats tots els clients divendres mateix, abans que expiri el termini.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Les persones afectades pel brot de legionel·losi de Blanes ja arriben a 12

Quatre ja van rebre l'alta mèdica, set continuen hospitalitzades mentre que una dona de 83 anys va...

Lloret crearà un cos d´inspectors per controlar els pisos d´ús turístic

La nova ordenança d'Habitatges d'Ús Turístic de Lloret de Mar que es va...

Maçanet destina 3.000 euros com a ajuts socials a la compra de material escolar

Els Serveis Socials han emès un informe favorable a les famílies proposades pels centres

Breda posa en funcionament un segon pipi-can per a gossos

Breda posa en funcionament un segon pipi-can per a gossos

L'Ajuntament de Breda ha habilitat un pipi-can de grans dimensions al centre de la...

Retallen el circuit de motocròs de Santa Coloma per poder legalitzar-lo

Retallen el circuit de motocròs de Santa Coloma per poder legalitzar-lo

Els responsables del circuit de motocròs de Santa Coloma de Farners, a Can Mariano, han...

El brot de legionel·losi de Blanes ja ha afectat dotze persones fins ara

L'equip territorial de Protecció de la Salut continua analitzant instal·lacions de risc de la zona...

Enllaços recomanats: Premis cinema