La cadena d'hotels de Lloret de Mar i els representants dels treballadors han arribat a un preacord a partir del qual l'empresa dóna per acabada la temporada i la plantilla finalitzarà el contracte de temporada i anirà a l'atur. El principi d'acord inclou comptabilitzar els dies que els hotels han estat tancats com a permís retribuït de la plantilla i ofereix, segons ha explicat el secretari general de Treball, Josep Ginesta, a l'ACN "garanties jurídiques" a la plantilla, de 130 treballadors. D'aquests, el 95% té un contracte fix discontinu, mentre que la resta són temporals o indefinits. La reunió, en què hi ha assistit un representant de l'empresa i el comitè, s'ha celebrat amb la mediació d'Inspecció de Treball. Ara el preacord haurà de ser ratificat en una assemblea de treballadors aquest divendres.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha ordenat aquest dijous al matí a través d'un decret d'alcaldia a tancar en un termini de 24 hores els dos hotels de la localitat que tenien punxada la llum i que encara seguien operant gràcies a dos generadors, el Marina Sand i el Savoy. Amb la decisió, els quatre hotels que la cadena té a la ciutat quedaran tancats a l'espera de resoldre el conflicte amb les companyies subministradores.

El consistori ha pres aquesta decisió després de detectar que un dels establiments, l´hotel Marina Sand, tenia punxat el subministrament de gas de la xarxa de Gas Natural i no tenia comptador. Pel que fa a l'hotel Savoy, l'ajuntament demana tancar-lo després que no hagi resolt les incidències detectades amb el subministrament de llum en el termini que havia donat de 48 hores.

L'operador turístic que gestiona els clients d'aquests hotels ja ha trobat lloc per al 90% dels clients afectats pel tancament dels dos establiments. A més, ha comunicat a l'Ajuntament de Lloret que preveu tenir recol·locats tots els clients divendres mateix, abans que expiri el termini.